News / ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Φάντασμα ή αντανάκλαση του φωτός;

Ο 37χρονος ερασιτέχνης φωτογράφος Mark Baker απαθανάτισε τη παράξενη αυτή φωτογραφία στην  περιοχή Mount του Guildford της Αγγλίας.  Όπως παρατηρείτε, στη μέση του δρόμου διακρίνεται μία λευκή φιγούρα, κάτι που δε μπορεί να εξηγήσει εύκολα ο Baker καθώς τη στιγμή εκείνη δεν υπήρχε τίποτα στο σημείο.

«Βρισκόμουν στο αμάξι και δοκίμαζα τον καινούριο εξοπλισμό της φωτογραφικής μου μηχανής στην περιοχή. Ήθελα να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες απαθανατίζοντας το ομιχλώδες τοπίο και, γι αυτό, είχα ρυθμίσει την κάμερά μου να τραβάει συνεχόμενες λήψεις. Όμως αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία το παρατήρησα όταν γύρισα πίσω στο σπίτι και είδα τις λήψεις που είχα πετύχει προηγουμένως», δήλωσε ο Baker.

Η περιοχή του Mount διακρίνεται από το κέντρο της πόλης του Guildford, ενώ στον ίδιο λόφο βρίσκεται και το νεκροταφείο του Mount, ένα μέρος μάλιστα στο οποίο έχει θαφτεί και ο Lewis Carroll, συγγραφέας της ‘Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων’.

Ο Philip Hutchinson ο οποίος διοργανώνει το Ghost Tour του Guildford και είναι, επίσης, μέλος του συμβουλίου του Ghost Club, ένας από τους παλαιότερους οργανισμούς στον κόσμο που σχετίζεται με τις ψυχικές έρευνες, παραδέχθηκε ότι η φωτογραφία που τράβηξε ο Baker του κίνησε αμέσως το ενδιαφέρον.

«Δε νομίζω ότι αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία είναι σκόνη ή αντανάκλαση του φωτός. Πρόκειται για κάτι διαφορετικό», δήλωσε ο Hutchinson.

Ο Hutchinson ανέφερε, επίσης, ότι το μόνο paranormal φαινόμενο που σχετίζεται με το Mount του Guildford και έχει ακούσει ποτέ, είναι αυτό που ισχυρίζονταν ότι είδαν μερικοί εργάτες που δούλευαν στην περιοχή όταν και ανέφεραν ότι είδαν έναν άνδρα να κάνε βόλτα με το σκύλο του προτού χαθεί ξαφνικά μπροστά στα μάτια τους!

Ο Barri Ghai, επικεφαλής του The Ghostfinder Paranormal Society, πιστεύει ότι ίσως η φωτογραφία είναι αυθεντική και ότι πράγματι έχει «πιάσει» ένα φάντασμα, ωστόσο όπως λέει ο ίδιος, δεν θα ήταν σωστό να καταλήξει  έτσι αυθαίρετα στο συμπέρασμα αυτό χωρίς να πραγματοποιήσει μία ουσιαστική και σε βάθος έρευνα. «Πρόκειται αναμφίβολα για μία φωτογραφία που είναι… τρομακτική και ασυνήθιστη, ωστόσο, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε 100% ότι η φιγούρα αντιπροσωπεύει ένα φάντασμα», δήλωσε.

[Πηγή είδησης: εδώ]

Τι πιστεύετε εσείς; Κατάφερε ο φακός της φωτογραφικής μηχανής να απαθανατίσει ένα φάντασμα ή πρόκειται για παιχνίδια του φακού και της αντανάκλασης του φωτός;

Δεν πρέπει, ωστόσο, να παραλείψουμε το γεγονός , οι διαστάσεις και το ύψος της άγνωστης φιγούρας παραπέμπουν σε ανθρώπινη μορφή…

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>