News / Γενικά

Διαγωνισμός για τα 4 χρόνια του WeirdNews.gr!

χρόνια πολλάΌπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το WeirdNews γιορτάζει τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του (Σημείωση: παρ’όλο που το πρώτο θέμα «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα το Φεβρουάριο του 2010, όπως έχω αναφέρει παλαιότερα, τα «γενέθλια» του WeirdNews γιορτάζονται κάθε χρόνο στα τέλη του Δεκέμβρη, την περίοδο δηλαδή των Χριστουγέννων, μιας και -για την ιστορία- την εορταστική περίοδο του 2009 γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του).

(*Για όσους ίσως δεν το γνωρίζουν, το WeirdNews ανήκει στο meta-δίκτυο της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού)

Από τότε, λοιπόν, έως σήμερα, αριθμεί εκατοντάδες άρθρα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με κύρια θεματολογία τους -τι άλλο;- το Παράξενο, το Αλλόκοτο και το Εναλλακτικό γύρω από μία πληθώρα κατηγορία θεμάτων, όπως ανεξήγητα φαινόμενα, ψυχικά φαινόμενα, UFO, κρυπτοζωολογία, συνομωσιολογία, κ. ά.

Η αξιοπιστία των ειδήσεων με την αναφορά της πηγής της αρχικής είδησης στο τέλος κάθε κειμένου -κάτι που ασφαλώς σημαίνει ότι τις περισσότερες φορές γίνεται απλά η μεταφορά της είδησης και όχι κατ” ανάγκη η αποδοχή της σημασίας της από εμένα- σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που δείχνετε εσείς, οι αναγνώστες της σελίδας, έχουν καταρτίσει το WeirdNews σε ένα από τα καλύτερα ειδησειογραφικά blog/site με παράξενες ειδήσεις στην Ελλάδα! (Προσέξατε, ίσως, ότι σε αυτήν την παράγραφο… ευλόγησα λίγο τα γένια μου. Επίτηδες, όπως πολύ σωστά υποθέσατε, προς απάντηση κάποιον… κακόβουλων)

 

Αυτή τη φορά, ο διαγωνισμός θα έχει λίγο άρωμα… δημοσιογραφικής έρευνας, ευρηματικότητας και συγγραφικής!

 

Καλείστε να βρείτε μία παράξενη είδηση από τον πρόσφατο (από μερικές ώρες έως λίγους μήνες) παγκόσμιο έντυπο ή ηλεκτρονικό Τύπο και, αφού συντάξετε ένα μικρό κείμενο περιγράφοντας με λίγα και απλά λόγια την είδηση -σημειώνοντας στο τέλος την πηγή/τις πηγές της είδησης-, στείλτε το μαζί με 1-2 ενδεικτικές φωτογραφίες -αν και εφ” όσον υπάρχουν- στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimanast[papaki]weirdnews.gr (όπου [papaki] αντικαταστείτε με @) ή χρησιμοποιείστε τη φόρμα επικοινωνίας.

Μπορείτε βέβαια, εκτός από κάποια είδηση της πρόσφατης παγκόσμιας επικαιρότητας, να συντάξετε το δικό σας κείμενο, στο οποίο θα αναπτύσσετε και θα σχολιάζετε ελεύθερα κάποιο θέμα της αρεσκείας σας. Φροντίστε, μόνο, να έχει κάποια σχέση και να μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε μία από τις κατηγορίες της σελίδας του WeirdNews (μπορείτε να δείτε τις κατηγορίες στην κεντρική σελίδα, πάνω-πάνω, κάτω ακριβώς από τον τίτλο)

Δε ζητάω κάτι πολύπλοκο ή δύσκολο, ούτε κάτι δυσεύρετο ή εξειδικευμένο. Ωστόσο, όσο πιο… weird και πρωτότυπη είναι η είδηση που θα βρείτε, τόσο περισσότερο θα αξιολογηθεί και θα εκτιμηθεί!

Οι πιο πρωτότυπες ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα θα αναρτηθούν στο WeirdNews.gr με τη δική σας υπογραφή του ονόματός σας! Μη σας απασχολεί καθόλου το ύφος και η επιμέλεια του κειμένου (συνταντικό, γραμματική, κτλ). Δε θα σας κρίνω καθόλου γι αυτό -πώς θα μπορούσα άλλωστε;- !

 

Η έναρξη του διαγωνισμού ορίζεται η 3η Δεκεμβρίου 2013 και η λήξη του η 19η Ιανουαρίου 2014, 23:59 μ.μ.

 

Τα δώρα του διαγωνισμού

Το 1ο έπαθλο του διαγωνισμού είναι αφ” ενός η κατάκτηση της «άτυπης» 1η θέσης ανάμεσα στους συμμετέχοντες και αφ” ετέρου η μόνιμη συνεργασία -αν και εφ” όσον το επιθυμεί ο νικητής- ως συντάκτης στην αρθογραφία της θεματολογίας του WeirdNews. (οι όροι της συνεργασίας θα συζητηθούν και θα προσαρμοστούν στις ανάγκες και τις επιθυμίες του νικητή!)

συντάκτης στο WeirdNews.gr

Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, θα μοιραστούν -έπειτα από κλήρωση- τα παρακάτω ενδιαφέροντα δώρα:

Χρηματοδότηση 20% των εκδόσεων iWrite.gr για την έκδοση του βιβλίου σας! (Όπως αντιλαμβάνεστε, το δώρο αυτό προορίζεται για συγγραφείς, νέους ή παλαιότερους, που έχουν σκοπό στο άμεσο μέλλον να εκδόσουν κάποιο βιβλίο! Γι αυτό, όποιος συγγραφέας λάβει μέρος στο διαγωνισμό και θέλει να διεκδικήσει το δώρο αυτό, καλείται να το διευκρινίσει μέσω e-mail στο dimanast[papaki]weirdnews.gr (όπου [papaki]=@).

iWrite

1 μπλουζάκι με το λογότυπο του WeirdNews στο μπροστινό μέρος και με ό,τι φράση θέλει ο νικητής/η νικήτρια στο πίσω μέρος του. Θα προσαρμοστεί ασφαλώς στο φύλο του νικητή ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο ανδρικό/γυναικείο μπλουζάκι.

μαύρη-μπλούζα

(τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν και άλλα δώρα, πιθανολογώ κυρίως βιβλία. Με τη συμμετοχή σας αυτομάτως θα παίρνετε μέρος στην κλήρωση και αυτών των δώρων)

Όσοι δεν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε με το δικό σας κείμενο, τη δική σας weird είδηση ή αλλόκοτη ανταπόκριση, κανένα πρόβλημα!

Μπορείτε να διεκδικήσετε όλα τα παραπάνω δώρα, εκτός φυσικά από αυτό του μόνιμου συνεργάτη-συντάκτη στο WeirdNews, αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω, αναγράφοντας ένα όνομα (όχι κατ” ανάγκην το πραγματικό σας – μπορεί να είναι ψευδώνυμο) αλλά αναφέροντας όμως το κανονικό σας e-mail (δε θα φαίνεται δημόσια, απλά θα το έχω στην κατοχή μου ώστε να σας ενημερώσω σε περίπτωση που είστε ένας από τους νικητές).

Μπορείτε, τέλος, να αυξήσετε τις συμμετοχές σας διαδίδοντας το διαγωνισμό μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης:

Όσοι έχετε λογιαριασμό στο Twitter, κάντε απλώς ένα ReTweet το παρακάτω tweet:


ενώ όσοι έχετε λογαριασμό στο Facebook, κάντε απλώς ένα Like στη σελίδα του WeirdNews:

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας… παρακαλέσω για ακόμη μία φορά, να μου στείλετε ή να αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω οτιδήποτε προτάσεις ή ιδέες ενδεχομένως έχετε για την ποιοτικότερη αναβάθμιση και καλύτερη λειτουργία του αγαπημένου σας WeirdNews. Τα δικά σας σχόλια, η κριτική, οι απόψεις, κτλ είναι αναμφίβολα ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε μαζί όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική και αντικειμενική ενημέρωση γίνεται γύρω από τα… αμφιταλαντευόμενα -τις περισσότερες φορές;- θέματα της Παγκόσμιας Αναζήτησης.

 

Με εκτίμηση,

Αναστασίου Δημήτριος, για το WeirdNews.gr και την Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού.

Tags:

3 Comments

  1. Χρόνια Πολλά weirdnews!

  2. Θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια Πολλά στο weirdnews.Παράλληλα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο forum του Metafysiko και ένα μεγάλο ευχαριστώ στούς συντελεστές της τόσο σημαντικής προσπάθειας.

  3. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! (:

    Ο Νικητής έχει ήδη ειδοποιηθεί (ωστόσο δε θέλει να συνεργαστεί ως συντάκτης στο WeirdNews.gr).

    Αν κάποιος από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες θέλει να… καπαρώσει τη θέση του (χεχε), μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

    Εις το επανιδείν μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό του WeirdNews (ίσως δεν είναι επετειακός όπως τους προηγούμενους, αλλά γίνει μες τους επόμενους μήνες).

    Έως τότε, μείνετε συντονισμένοι στις οθόνες σας και… καλές weird αναζητήσεις…! :)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>