News / ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Εξωγήινοι, ταξίδι στο χρόνο, απόρρητα σχέδια και άλλες θεωρίες για το εξαφανισμένο Boeing

malaysia-airlines1-640x472Έχει περάσει κάτι περισσότερο από 1,5 μήνα που έχει χαθεί από προσώπου Γης το Boeing των Malaysia Airlines που ταξίδευε με 239 επιβαίνοντες με προορισμό το Πεκίνο.

Το… εκπληκτικό είναι ότι μετά από τόσες βδομάδες δεν έχει εντοπιστεί πουθενά κανένα ίχνος του, ούτε σε επίγεια ούτε σε θαλάσσια περιοχή, με αποτέλεσμα οι ελπίδες των συγγενών και των φίλων των επιβατών σιγά σιγά να εξανεμίζονται.

Δεν άργησαν -όπως ήταν αναμενόμενο- να γεννηθούν και να διαθοθούν διαφόρες θεωρίες γύρω από την τύχη του μοιραίου αεροπλάνου. Οι πιο χαρακτηριστικές από αυτές ακολουθούν παρακάτω, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι είναι οι μοναδικές μιας και η υπόθεση δίνει το… δικαίωμα στον καθένα να σχηματίσει τη δική του απίθανη αλλά ίσως… πιθανή αληθινή ιστορία του εξαφανισμένου Boeing!

 

Απαγωγή από εξωγήινους: ίσως η πιο δημοφιλής εξήγηση για το εξαφανισμένο αεροπλάνο της πτήσης MH370. Οι εξωγήινοι συνήθως αποτελούν την πρώτη επιλογή για τέτοιου είδους υποθέσεις όπως αυτή του χαμένου αεροπλάνου που αγνοείται από τις αρχές του περασμένου μήνα. Εξωγήινοι σε ιπτάμενους δίσκους επιτέθηκαν στο αεροπλάνο, πραγματοποίησαν… αεροπειρατεία και κρατάνε ομήρους τους επιβαίνοντες. Στην υπόθεση αυτή προσθέστε το στοιχείο ότι οι αναφορές για εμφανίσεις UFO στη Μαλαισία και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας αυξήθηκαν σημαντικά τον τελευταίο καιρό…

 

Ταξίδι στο χρόνο: ακόμα μία κλασσική θεωρία που γεννιέται σχεδόν αυτόματα σε κάθε χρόνϊα εξαφάνιση κάποιου αεροπλάνου, πλοίου, κτλ. Η βασική ιδέα αναφέρει ότι το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών ταξίδεψε πίσω στη δεκαετία του ’70 και βρέθηκε από Αμερικάνους οι οποίοι έτσι κατάφεραν να το αντιγράψουν και να δημιουργήσουν -όπως και έγινε- τα πρώτα Boeing 777 τη δεκαετία του ’80. Μία άλλη θεωρία σχετική πάντα με ταξίδι στο χρόνο αναφέρει ότι χρονοταξιδιώτες από το μέλλον ταξίδεψαν στο σήμερα για να αποτρέψουν τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή γύρισαν πίσω για να βεβαιωθούν ότι η τεχνολογία για τα ταξίδια στο χρόνο δε θα πέσει σε λάθος χέρια.

 

Απόρρητο σχέδιο: Αμερικάνοι, Ρώσοι, Κινέζοι, Ιάπωνες ή εν πάση περιπτώσει οποιοδήποτε άλλοι «δυνατοί» αυτού του πλανήτη ευθύνονται για την εξαφάνιση του αεροπλάνου. Αιτία; Φυσικά απόρρητα στρατιωτικά σχέδια που συνδέονται με μυστικές επιχειρήσεις, πειράματα, κ.ά. τα οποία θα «ενεργοποιηθούν» στο άμεσο μέλλον εις βάρος άλλων χωρών, ανθρώπων ή περιοχών στη Γη!

malaysian-plane-crash-620x349

Ζόμπι και μεταμόρφωση των επιβατών: Πράγματι το αεροπλάνο έπεσε και είναι βυθισμένο κάπου στον Ινδικό ή άλλον Ωκεανό. Όμως, πριν τη συντριβή του, οι επιβάτες μεταμορφώθηκαν σε ζόμπι και άρχισαν να κατασπαράζουν ο ένας τον άλλον! Η απώλεια οξυγόνου και οι αναθυμιάσεις επηρρέασαν το ασυνείδητο των επιβατών με αποτέλεσμα να τους δημιουργήσει την ανάγκη της επιβίωσης και άρα της αλληλοεξόντωσης.

 

Μαύρη Τρύπα: μία άλλη θεωρία συνομωσίας κάνει λόγο ότι το μοιραίο αεροσκάφος χάθηκε σε μία μαύρη τρύπα η οποία εμφανίστηκε στην πορεία του. Ήταν τόσο ξαφνικό και όλα έγιναν τόσο γρήγορα που ο πιλότος δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με μοιραίο αποτέλεσμα να χαθεί για πάντα μέσα εκεί. Κάτι που ασφαλώς δε μπορεί να ευσταθεί, σωστά…;

 

Ένα νέο Τρίγωνο των Βερμούδων:  η θεωρία ότι δημιουργήθηκε ή ότι ενεργοποιήθηκε ένα νέο «Τρίγωνο των Βερμούδων» στην Ασία αποτελεί μία «καυτή» θεωρία σχετικά με την τύχη του αεροπλάνου. Το δημοφιλές τρίγωνο στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, όπου έχουν εξαφανιστεί πλοία και αεροπλάνα, φαίνεται ότι… μετακόμισε σε νέα διεύθυνση!

 

Η Shakira γνώριζε το τι επρόκειτο να συμβεί!: ορισμένοι πιστεύουν ότι οι γνωστοί καλλιτέχνς Shakira και Pitbull στο τραγούδι τους Get it Started (Ιούνιος 2012) είχαν προφητεύσει το μοιραίο δυστύχημα μιας και στους στίχους του τραγουδιού ακούγονται οι φράσεις «Now it;s off to Malaysia» και «Two passports, three cities, two countries, one day». Τα «δύο διαβατήρια» συνδέονται με τα δύο κλεμμένα διαβατήρια, ένα αυστριακό και ένα ιταλικό, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από δύο αγνώστους για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο!

plane_malaysia-467547

Αόρατο αεροπλάνο και μυστικό αεροδρόμιο: μία ακόμη δημοφιλής ερμηνεία για την υπόθεση κάνει λόγο για αόρατη τεχνολογία η οποία δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε αυτή την πτήση με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να εξαφανιστεί από τα ραντάρ και να προσγειωθεί σε κάποιο εγκαταλελλειμένο από τον πόλεμο αεροδρόμιο στο Βιετνάμ.

 

τρομοκρατικό χτύπημα: η πιο… ρεαλιστική εξήγηση ασφαλώς είναι αυτή που κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα. Τροφή για τη θεωρία αυτή αποτελεί και το γεγονός ότι πέντε επιβάτες είχαν κάνει check in τις βαλίτσες τους για την πτήση MH730 όμως οι ίδιοι δεν επιβιβάστηκαν ποτέ στο αεροπλάνο! Έτσι, τρομοκράτες κατέλαβαν το αεροσκάφος και το προσγείωσαν σε άγνωστη έως τώρα περιοχή περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την επόμενη κίνηση τους. Κάποιοι, μάλιστα, πιστεύουν ότι οι επιβάτες ζούνε αιχμάλωτοι στα χέρια των τρομοκρατών, αποκλεισμένοι σε απόμακρη περιοχή του Πακιστάν, του Ιράκ ή των γύρω χωρών συνδέοντας προφανώς τη θεωρία τους με την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και τον Bin Laden.

 

εντυπωσιακό marketing!:  Μεταξύ… σοβαρού και αστείου, πολλοί συνέδεσαν την υπόθεση με την αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά LOST, κάνοντας λόγο ότι η όλη ιστορία αποτελεί διαφημιστική καμπάνια για μία επικείμενη επιστροφή της σειράς! Η κεντρική ιστορία της δημοφιλούς ξένης σειράς σχετίζεται με ένα αεροπορικό ατύχημα και τους επιβάτες του αεροπλάνου οι οποίοι κατάφεραν να επιζήσουν σε ένα νησί.

china-to-malaysia-tell-the-truth-about-missing-plane_120314113913

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*