News / ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Δημιουργήθηκε ρομπότ που μοιάζει με… αληθινή γυναίκα!

1Ερευνητές από το Τμήμα Επιστημών και Τεχνολογίας ενός Πανεπιστημίου Hefei της Κίνας κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα έναν… φυσιολογικό άνθρωπο!

Η Jia Jia, όπως είναι το όνομά της, αποτελεί μία «αληθινή γυναίκα» (όπως την περιγράφουν οι κατασκευαστές της), είναι ικανή να παίρνει ανθρώπινες εκφράσεις, να μιλάει με κανονική φωνή και γενικά να είναι διαδραστική με τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω της.

Επίσης, μπορεί να αναγνωρίζει όταν κάποιος βγάζει μία φωτογραφία και να σχολιάζει την πράξη του, ενώ τα μάτια της μπορούν να γυρίζουν δεξιά κι αριστερά όταν βρίσκεται μέσα σε ένα δωμάτιο, σαν να πρόκεται για τη φυσική κίνηση ενός ανθρώπου!

Ωστόσο, η Jia Jia δεν μπορεί -τουλάχιστον ακόμα- να γελάσει ή να κλάψει, ενώ οι κινήσεις των χεριών της είναι επίσης περιορισμένες.

2

Οι ερευνητές έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν το ρομπότ κι ελπίζουν ότι μελλοντικά θα καταφέρουν να κάνουν την Jia Jia να μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα και να παίρνει περισσότερες ανθρώπινες εκφράσεις.

Να σημειωθεί, ότι προς το παρόν η Jia Jia βρίσκεται σε πειραματικό-επιστημονικό στάδιο και δεν υπάρχει προβλεπόμενο σχέδιο για μαζική παραγωγή της.

[Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ & εδώ]

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*