News / ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

15χρονος ανακάλυψε χαμένη πόλη των Μάγια!

1Ποια ήταν για εσάς το μεγαλύτερο προσωπικό επίτευγμα όταν ήσασταν στην ηλικία των 15 ετών;

Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε ή αν δεν σας έρχεται τίποτα στο νου, αρκεστείτε προς το παρόν να διαβάσετε παρακάτω την υπέροχη ιστορία ενός 15χρονου Καναδού:

Ο William Gadoury από το Quebec του Καναδά ανακάλυψε μία χαμένη πολιτεία των Μάγια, αφήνωντας όπως ήταν αναμενόμενο άναυδους τους επιστήμονες!

Ο νεαρός έφθασε στη σημαντική αυτή ανακάλυψη συγκρίνοντας τους αστερισμούς με δορυφορικές εικόνες.

Η καινούρια πόλη, η οποία βρίσκεται σε μία ζούγκλα στο Μεξικό, εικάζεται ότι αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των Μάγια και ο 15χρονος αποφάσισε να της δώσει την ονομασία «Πύρινο Στόμα».

Ο William δήλωνε από πολύ μικρός γοητευμένος με τον πολιτισμό των Μάγια και το ενδιαφέρον του αναζωπυρόθηκε ακόμα περισσότερο από την εποχή που είχε κυκλοφορήσει η θεωρία για την «ημέρα της αποκάλυψης των Μάγια» το 2012.

2

Το χόμπι του, τελικά, μετατράπηκε σε μία σοβαρή έρευνα. Η έρευνά του βασίστηκε στη θεωρία ότι οι Μάγια επέλεγαν την τοποθεσία των πόλεών τους με βάση το σχηματισμό των αστερισμών. Ανέλυσε χάρτες από παλιά βιβλία, υπολόγισε τις θέσεις των αστεριών και με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων, όπως του Google Earth, κατάφερε και προέβη σε μία τόσο σημαντική ανακάλυψη!

[Διαβάστε περισσότερα για την ανακάλυψη του 15χρονου William εδώ]

Tags: , , , , , , , ,

One Comment

  1. Κάπουα διάβασα ότι αυτό που ανακάλυψε ο μικρός δεν είναι άλλο παρά χωράφια.

    Ισχύει weirdnews ;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*