News / ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

To 60% των ανθρώπων έρχεται ‘σε επαφή’ με τα νεκρά οικεία πρόσωπά τους

tunnelΣύμφωνα με μία νέα μελέτη, έξι στους δέκα ανθρώπους που έχουν χάσει κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο, ισχυρίζονται ότι αργότερα βλέπουν, ακούν ή αισθάνονται κάτι από αυτούς.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και συμμετείχαν άνθρωποι που έχουν χάσει τον σύντροφό τους, τους γονείς τους, τα παιδιά τους ή τους φίλους τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι ακούν φωνές, βλέπουν μορφές, μυρίζουν οσμές ή αισθάνονται μία οικεία παρουσία κοντά τους, κάτι που δεν μπορεί να προσδιοριστεί με κάποια από τις πέντε αισθήσεις.

Επίσης, πολλές από τις καταθέσεις των παραπάνω ανθρώπων, ισχυρίζονται ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εμπειρίες αυτές έχουν απολογητικό χαρακτήρα, δηλαδή, τα πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή εμφανίζονται ή κάνουν αισθητή την παρουσία τους προκειμένου να απολογηθούν για κάτι μεμπτό που είχαν κάνει όταν βρίσκονταν εν ζωή.

[Πηγή και περισσότερες πληροφορίες: εδώ]

*το πιο σημαντικό ίσως στοιχείο από το άρθρο που υπάρχει στο παραπάνω link είναι ότι το 60% των ανθρώπων ισχυρίζεται και πιστεύει ότι βιώνει τέτοιες εμπειρίες.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*