News / ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ONLINE / ΤΕΧΝΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού στο 2ο Πανβαλκανικό Συνέδριο για τα Μεγαλιθικά Μνημεία (Blagoevgrad, 12-15 Οκτωβρίου 2016)

beglick_tash_2Ήταν μέσα Οκτώβρη του 2012, όταν η Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού (www.metafysiko.gr) συμμετείχε στο 1ο Πανβαλκανικό Επιστημονικό Συνέδριο για τα μεγαλιθικά μνημεία και τις λατρευτικές πρακτικές στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Το μέλος της Κοινότητας Μηνάς Παπαγεωργίου είχε ταξιδέψει μέχρι το Blagoevgrad της Βουλγαρίας, παρουσιάζοντας το poster της Κοινότητας για τα Δρακόσπιτα της Εύβοιας, και αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τις απόψεις του μέσα από το ειδικό άρθρο επικαιρότητας που ετοιμάστηκε για αυτό το σκοπό.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το metafysiko.gr θα βρεθεί ξανά στο Blagoevgrad (12-15 Οκτωβρίου 2016), για τις ανάγκες της τέλεσης του 2ου αντίστοιχου συνεδρίου, συμμετέχοντας στις εργασίες του με ένα poster, αυτή τη φορά σχετικά με τα πυραμιδοειδή κτίσματα της Αργολίδας. Οι πληροφορίες και το πρόγραμμα του συνεδρίου (που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον) έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου Neofit Rilski. Κεντρικό ρόλο στη διοργάνωση του Συμποσίου κατέχει και φέτος ο δραστήριος και πρωτοπόρος καθηγητής Vasil Markov.

Μετά τη λήξη του Συνεδρίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα metafysiko.gr ειδικό άρθρο επικαιρότητας, με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες από την αποστολή στο Blagoevgrad. Παρ’ όλα αυτά, οι ομιλίες του συνεδρίου θα καλυφθούν live μέσω των λογαριασμών της κοινότητας  στο twitter και στο facebook.

[Θυμηθείτε ΕΔΩ & ΕΔΩ τα παλαιότερα άρθρα του WeirdNews από το 1ο Συνέδριο]

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*