Ο Abul Bajandar είχε υποστεί μόνο τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από 15 εγχειρήσεις για την αφαίρεση των ασυνήθιστων πρόσθετων μελών στο σώμα του, τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ζύγιζαν περίπου πέντε(!) κιλά, με συνέπεια να του προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά του.

«Πλέον αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Μπορώ να κρατήσω στα χέρια μου την κόρη μου και να παίξω μαζί της», δήλωσε μετά την επιτυχημένη επέμβαση ο Bajandar.

Η ασθένεια από την οποία πάσχει ο Bajandar ονομάζεται epidermodysplasia verruciformis και προκαλεί σοβαρότατες λοιμώξεις και δερματικές παθήσεις στο ανθρώπινο σώμα.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση υποφέρουν από το σχηματισμό κονδυλωμάτων και δερματικών αλλοιώσεων οι οποίοι πολλές φορές προχωρούν σε κακοήθεις όγκους.

Οι αλλοιώσεις στα χέρια και τα πόδια του Bajandar πρωτοεμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, οι οποίες συνεχίστηκαν με αυξητικό ρυθμό και τα επόμενα χρόνια έως σήμερα.

Ωστόσο, οι γιατροί που εγχείρησαν τα άκρα του Bajandar δεν δηλώνουν σίγουροι αν θεράπευσαν τελείως τον ασθενή και δεν εμφανιστούν ξανά τα ίδια συμπτώματα στο σώμα του, καθώς δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα θεραπεία για την σπάνια αυτή ασθένεια.

Σύμφωνα με την επιστημονική ιατρική κοινότητα, η εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση παρόμοιων δερματικών δυσπλασιών αποτελεί έναν διαρκή αγώνα που δεν τελειώνει ποτέ.

Εκτός από την εγχείρηση, η θεραπεία περιλαμβάνει φάρμακα τα οποία περιορίζουν την ανάπτυξη των πρόσθετων μελών-κλαδιών στα άκρα του ανθρώπινου σώματος.

[Πηγή είδησης]