News / ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Τέρας του Λοχ Νες: ένα μύθος που αργοπεθαίνει

1461952064Δυστυχώς για τους λάτρεις της περίφημης Nessie, του θρυλικού τέρατος της λίμνης Ness στα Highlands της Σκωτίας, τους κρυπτοζωολόγους αλλά και τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ερευνητές ανά τον κόσμο, μία από τις πιο κλασσικές και «hot» weird τοποθεσίες στον πλανήτη φαίνεται να «αργοπεθαίνει»…

Τα τελευταία χρόνια οι αναφορές εμφανίσεων για «κάτι» περίεργο στα νερά της λίμνης έχουν μειωθεί δραματικά με αποκορύφωμα την περασμένη χρονιά που δε σημειώθηκε καμία αναφορά!

Είναι η πρώτη φορά εδώ και περίπου 90 χρόνια που μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος δεν καταγράφεται καμία αναφορά ή μαρτυρία για εμφάνιση της Nessie ή γενικότερα ενός περίεργου φαινομένου.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, ότι καταγράφησαν τρεις μαρτυρίες με φωτογραφικά ντοκουμέντα για πιθανή εμφάνιση της Nessie, ωστόσο, αμέσως χαρακτηρίστηκαν ως αναληθείς. Οι φωτογραφίσες απαθανάτιζαν ένα κύμα, μία πάπια και ένα τοπίο από ένα άλλο μέρος και όχι από τη λίμνη Ness.

[Διαβάστε την πηγή της είδησης, καθώς και περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για παλαιότερες μαρτυρίες της Nessie εδώ]

Ανέκαθεν, ο μύθος(;) της Nessie γοήτευε τα πλήθη, απ’ άκρη σε άκρη του πλανήτη. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που επισκέπτονται μέχρι σήμερα τη συγκεκριμένη λίμνη προκειμένου να δούνε από κοντά το «σπίτι» της Nessie αλλά και, ταυτόχρονα, κρύβουν μέσα τους την κρυφή ελπίδα να καταφέρουν να την απαθανατίσουν με τη φωτογραφική τους μηχανή όταν αυτή ξεπροβάλλει το κεφάλι ή ένα μέρος του σώματός της έξω από την επιφάνεια της λίμνης.

Μπορεί το 2013 οι αναφορές και οι μαρτυρίες για τις εμφανίσεις του θρυλικού τέρατος να ήταν ελάχιστες ή μηδενικές, όμως (θέλω να) πιστεύω ότι σύντομα η… γοητευτική Nessie θα βρει τη χαμένη της αίγλη…

Tags: , , , , , , , , ,

One Comment

  1. Δεν ειναι καθολου απιθανο το τερας του λοχνες να υπηρξε στην πραγματικοτητα. Σημερα εχουν εμφανισθει πολλα ειδη γιγαντιαιων πλασματων που ζουν μεσα στο νερο τα οποια κανενας δεν ειχε ξαναδει ποτε. Η nessie πολυ πιθανον υπηρξε ως ενα παρεξηγημενο ζωικο οργανισμο. Ας μην ξεχναμε ομως πως ολοι οι οργανισμοι καποια στιγμη πεθαινουν. Και επισεις αυτη η ιστορια ειναι παρα πολλων χρονων. Συμπερασμα ειναι οτι ισως να γενηθηκε και να πεθανε.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*