News / ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Φωτογραφία του Loch Ness αποδεικνύεται απάτη

Πριν μερικές βδομάδες, ο George Edwards, που εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια αναζητάει τη Nessie, το γνωστό τέρας της λίμνης Ness στα Highlands της Σκωτίας, ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να τη φωτογραφίσει. Μάλιστα, η φωτογραφία του έκανε το γύρο του κόσμου, μέσω του έντυπου και -κυρίως- του ηλεκτρονικού Τύπου, προκαλώντας το ενδιαφέρον και το θαυμασμό των ερευνητών και των θαυμαστών του πιο διάσημου τέρατος του πλανήτη μας!

Όμως, δεν έχει πολλές ώρες που αποδείχθηκε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτελεί μία καλοστημένη απάτη.

Ας δούμε, όμως, με λίγα λόγια την ιστορία γύρω από το σημερινό μας θέμα…

Ο George Edwards, ο οποίος ξοδεύει περισσότερες από 60 ώρες τη βδομάδα στη λίμνη Less, αναζητώντας τη Nessie πάνω στο σκάφος του Nessie Hunter IV, ισχυρίστηκε ότι απαθανάτισε τη συγκεκριμένη φωτογραφία το Νοέμβριο του 2011.

«Ετοιμαζόμουν να γυρίσω πίσω, όταν ξαφνικά είδα αυτό που είδα. Ήμουν σίγουρος ότι έβλεπα τη Nessie, πιστεύω άλλωστε σε τέτοια πλάσματα. Πολλοί άνθρωποι, πάντως, έχουν να τα δούνε πολύ καιρό», είχε δηλώσει ο Edwards.

[Διαβάστε εδώ την αρχική είδηση της αποκάλυψης της φωτογραφίας του Edwards στον Τύπο]

Όμως τώρα, ο Steve Feltham, ένθερμος υποστηρικτής της Nessie, ο οποίος έχει ζήσει για περισσότερα από 21 χρόνια στις ακτές της σκωτσέζικης λίμνης προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο γύρω από το διάσημο τέρας, δηλώνει σίγουρος ότι ο Edwards πήρε τη συγκεκριμένη λήψη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ενός ντοκυμαντέρ γύρω από τη Nessie στο οποίο συμμετέχει ο ίδιος (ο Edwards) και ότι η «Nessie» στη φωτογραφία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μεγάλο  κομμάτι γυαλί.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για το ίδιο πράγμα», δήλωσε ο Feltham. «Προσέξτε, απλά, τις ίδιες γραμμές που έχουν πάνω τους και τα δύο μοντέλα. Ακόμα και το κομμάτι που προεξέχει, αν προσέξετε ξανά τη φωτογραφία που το αντικείμενο είναι μες το νερό, είναι ακριβώς το ίδιο», πρόσθεσε.

Δημοσίευμα της Daily Mail (18 Αυγούστου 2012). Αριστερά απεικονείται ο Edwards και δεξιά ο Feltham

Φωτογραφία από το National Geographic όπου διακρίνεται στο πίσω μέρος του σκάφους του Edwards το αντικείμενο που χρησιμοποιήθηκε για την «καμπούρα της Nessie»δφ

Από την άλλη μεριά, ο Edwards αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη στις κάμερες, αλλά δήλωσε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι ότι αρνείται ότι γνώριζε κάτι για μία «ψεύτικη καμπούρα».

Πρόσθεσε, τέλος, ότι ο Feltham μπορεί να έχει την άποψή του και ότι οι άνθρωποι που ζούνε γύρω από τη λίμνη και κερδίζουν λεφτά εξαιτίας της Nessie θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις ειδήσεις.

http://www.youtube.com/watch?v=qBdxs1RA8zA

 

[Πηγή Είδησης] & [Για περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες, δείτε ΕΔΩ]

  • Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις (παλαιότερες) γύρω από το τέρας της λίμνης του Loch Ness, Nessie.
Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*