News / ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Πάσχει από… εφημεριδοφοβία

ad_125670135Κατά καιρούς έχουν καταγραφεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα πολλές και διάφορες φοβίες του ανθρώπου, όπως αραχνοφοβία, αγοροφοβία, σκοταδοφοβία, κτλ.

Η παραπάνω κυρία που βλέπετε στη φωτογραφία πάσχει από μία άλλη σπάνια ασθένεια: φοβάται τις… εφημερίδες!

Εδώ και 25 χρόνια φοβάται να αγγίζει ή να μυρίσει κάποια εφημερίδα, ενώ με πολύ μεγάλη δυσκολία μπορεί να σταθεί απέναντι από μία εφημερίδα απλά κοιτάζοντάς την!

«Όταν βρίσκομαι και ένα κατάστημα, επιταχύνω το βήμα μου όταν περνάω μπροστά από το stand που υπάρχουν οι εφημερίδες», αναφέρει η 49χρονη Diana Freelove, μητέρα τριών παιδιών.

«Δε μπορώ να βρεθώ κοντά σε κάποιον που διαβάζει μία εφημερίδα. Αν με πλησιάσει, αγχώνομαι! Η κίνηση και μόνο με φρικάρει!».

Έχει, ακόμα, τοποθετήσει στην εξώπορτα του σπιτιού της, στο Rochester του Kent στην Αγγλία, μία κατάλληλη επιγραφή που προειδοποιεί τους εφημεριδοπώλες να μην αφήνουν εκεί τις εφημερίδες που μοιράζουν.

Η βρετανίδα μητέρα πιστεύει ότι η κατάστασή της ονομάζεται chloephobia και προέρχεται από κάποιες άσχημες παιδικές της αναμνήσεις.

«Όταν ήμουν παιδί, η μητέρα μου χτυπούσε τον πατέρα μου στο κεφάλι με μία εφημερίδα. Μπορεί να το έκανε με έναν κομψό και φιλικό τρόπο, ωστόσο αυτό εμένα με ανησυχούσε και προβλημάτιζε!» ανέφερε, προσθέτοντας: «Πάσχω από αυτή τη φοβία εδώ και 25 χρόνια».

[Πηγή Είδησης]

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*