News / ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Το τέρας «Λοχ Νες» της Ισλανδίας (video)

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2012, ο Hjortur Kjerulf κατέγραψε με την κάμερά του στη λίμνη Lagarfljot στην Ισλανδία κάτι που μοιάζει με… μεγάλο φίδι, το οποίο κολυμπούσε στα παγωμένα νερά της λίμνης.

Η λίμνη Lagarfljot, η οποία έχει μήκος 40 χιλιόμετρα και βάθος που φθάνει τα 112 μέτρα, λέγεται ότι φιλοξενεί το θρυλικό τέρας ‘Lagarfljotsormurinn‘, που αποτελεί την ισλανδική εκδοχή, αν προτιμάτε, του Loch Ness της Σκοτίας.

Σύμφωνα με αναφορές και μαρτυρίες ορισμένων ανθρώπων, το τέρας της λίμνης έχει μεγάλο λαιμό, σώμα που μοιάζει με δεινόσαυρου, πτερύγια στο σώμα του και κεφάλι που παραπέμπει σε κεφάλι αλόγου.

«Αυτό που με προβληματίζει εμένα περισσότερο είναι ότι μοιάζει περισσότερο με κάποιο είδους ρομπότ», δήλωσε ο Loren Coleman, ιδιοκτήτης του Διεθνούς Μουσείου Κρυπτοζωολογίας στο Portland των Η.Π.Α. Ο Coleman έχει γράψει σχετικά με το τέρας της Ισλανδίας καθώς και για άλλα ‘θρυλικά τέρατα’ στο βιβλίο του ‘Field Guide to Lake Monsters and Sea Serpents«.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό εμφάνισης του αγνώστου πλάσματος στη λίμνη Lagarfljot, σύμφωνα με τον Coleman, σημειώθηκε το 1998, όταν οι μαθητές ενός σχολείου μαζί με τους δασκάλους τους ισχυρίστηκαν ότι είδαν κάτι κοντά στην ακτή, όχι όμως κάποιο φίδι ή κάποιο σκουλήκι.

«Η αρχή της ιστορίας του τέρατος της λίμνης στην Ισλανδία χρονολογείται πίσω στο 1345, όταν και είχε περιγραφεί σαν ένα πελώριο πλάσμα μήκους 50 μέτρων, με τριχωτό κεφάλι και μακρύ λαιμό», δήλωσε ο Coleman στο The Huffington Post.

Ο Coleman, ωστόσο, κρατάει τις αμφιβολίες του για το video, λέγοντας ότι ίσως πρόκειται για κάτι το τεχνητό, δηλαδή για μία απάτη.

Επίσης, σύμφωνα με το Iceland Review Online, μερικοί σκεπτικιστές ισχυρίζονται ότι το «πλάσμα» που εμφανίζεται στο video δεν είναι τίποτα περισσότερο από δίχτυα που έχουν πιαστεί και παγώσει στα νερά.

Στην ιστοσελίδα του, ο Coleman αναπτύσσει διάφορες ερμηνείς για το τι μπορεί να είναι αυτό που φαίνεται στο video, όπως π.χ. κάποιο ρομπότ που ενδεχομένως χρησιμοποίησαν κάποιοι για να σκαρώσουν τη φάρσα αυτή…

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*