News / ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Ισλανδική κυβέρνηση: Αυθεντικό το βίντεο με το τέρας Lagarfljótsormur

monsterΤο 2012, ένα βίντεο που απεικόνιζε το Lagarfljótsormur, το πιο διάσημο τέρας της Ισλανδίας, έγινε παγκοσμίως γνωστό, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που πίστεψαν την αυθεντικότητα του.

Το ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραφε κάτι σαν τεράστια σαύρα να κολυμπάει σε μια παγωμένη λίμνη στην ανατολική Ισλανδία.

Τώρα, το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής του Fljotsdalsherao σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να προβεί σε έρευνα για τη γνησιότητα των πλάνων.

Η απόφαση ήταν υπέρ της γνησιότητας του βίντεο το οποίο απεικονίζει τον «ένοικο» της λίμνης Lagarfljot, που μοιάζει με κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν «τέρας».

Οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του Lagarfljótsormur αλλά μονάχα την αυθεντικότητα της λήψης. Επίσης, δεν προέβησαν σε δηλώσεις σχετικά με το τί θα μπορούσε να είναι το πλάσμα που πολλοί αποκαλούν πλέον, το «Loch Ness» των Ισλανδών.

Ακόμα κι αν είναι διαφημιστικό τρικ, ομολογουμένως γίνεται με πολύ προσεγμένο τρόπο.

Το Lagarfljótsormur πάντως δεν είναι καινούργιο καθώς το συνοδεύει ένας ολόκληρος θρύλος. Σύμφωνα με τις τοπικές δοξασίες, είναι ένα τεράστιο τέρας που μοιάζει με φίδι και ζει στη λίμνη Lagarfljót στην περιοχή του Egilsstaðir.

Οι μύθοι λένε ότι είχε να κάνει την εμφάνιση του από το 1345. Υποτίθεται λοιπόν ότι επανεμφανίστηκε το 2012.

Η δοξασία που συνοδεύει την «γέννηση» του είναι η εξής:

«Χρόνια πριν, τόσο παλιά που ουδείς μπορεί να πει το πότε, μία γυναίκα ζούσε σε μια φάρμα του Lagarfljót κοντά στις εκβολές του ποταμού που καταλήγουν στη λίμνη. Η γυναίκα είχε μια κόρη. Της είπε να πιάσει ένα μικρό φίδι και στη συνέχεια της έδωσε ένα δαχτυλίδι. Στη συνέχεια της είπε να τα βάλει και τα δύο σε ένα μικρό κουτί και να τα φυλάξει στο σπίτι τους. Λίγο καιρό μετά, το κορίτσι πήγε να δει το δαχτυλίδι της και είδε ότι το φίδι είχε μεγαλώσει τόσο πολύ που δεν χωρούσε πια στο κουτί. Έτσι, πέταξε το μικρό κιβώτιο μαζί με το δαχτυλίδι και το φίδι στη λίμνη. Ο καιρός πέρασε και το τέρας άρχισε να σκοτώνει ζώα και ανθρώπους που ζούσαν στην περιοχή».

Την ιστορία του νέου «Loch Ness» καταγράφουν οι May και Hallberg Hallmundsson στο βιβλίο τους «Icelandic Folk and Fairy Tales».

Το βίντεο του 2012:


Αξίζει να διευκρινιστεί ότι ο ιδιώτης ονόματι Hjörtur E. Kjerúlf που «έπιασε» το τέρας στην κάμερα του κέρδισε 3.300 ευρώ σαν έπαθλο, σε σχετικό διαγωνισμό που «έτρεχε» από την Ισλανδική κυβέρνηση με νικητή εκείνον που θα έβρισκε αποδεικτικά στοιχεία για το Lagarfljótsormur. «Ύποπτος» ο διαγωνισμός; Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι ένα. Το Lagarfljótsormur είναι πλέον διάσημο και το μάρκετινγκ, αν μιλάμε για μάρκετινγκ, δούλεψε σωστά.

[Πηγή Είδησης]

 

*Η είδηση περισσότερο αναδημοσιεύεται λόγω… Ισλανδίας! (:

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*