News / ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Η Αστυνομία του ’30 πίστευε ότι το τέρας του Λοχ Νες υπήρχε

Ο William Fraser, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας, το 1938 έγραψε σε μία αναφορά ότι «το τέρας της λίμνης Λοχ Νες υπάρχει, είναι αληθινό».

Συγκεκριμένα, στην αναφορά του έγραψε: «Υπάρχει ένα παράξενο θαλάσσιο τέρας στη λίμνη Λοχ Νες, δίχως να χωράει αμφιβολία, αλλά η αστυνομία αδυνατεί να το αντιμετωπίσει και να προστατεύσει τους κατοίκους της περιοχής».

Η αναφορά του Fraser βρίσκεται στα αρχεία της Σκοτίας, ενώ ένας εκπρόσωπός τους είπε ότι οι υπόλοιποι αστυνομικοί ήταν λιγότεροι πεπεισμένοι για το τέρας. «Είναι ξεκάθαρο ότι ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας ετοιμαζόταν να διαβάστει την αναφορά και να «πειστεί», ωστόσο οι υπόλοιποι αστυνομικοί της περιοχής που συμμετείχαν στις έρευνες ήταν πιο σκεπτικοί και… προσεχτικοί στις αναφορές τους».

(Πηγή)

Το 2009 (έως σήμερα) υπήρξε μονάχα μία αναφορά εμφάνισης της Nessie, και αυτή αμφιλεγόμενη, σε αντίθεση με τις δεκάδες/εκατοντάδες αναφορές των προηγούμενων ετών.

Μήπως, άραγε, οι Σκωτσέζοι «κατασκεύασαν» τη συγκεκριμένη αναφορά στα αρχεία τους με σκοπό μόνο και μόνο να ξανακερδίσει η Nessie το χαμένο της ενδιαφέρον, άρα και η περιοχή τον τουρισμό της;

Υ.Γ.: Η φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο τραβήχτηκε από τον οδοντίατρο Robert Kenneth Wilson το 1934. Το 1994, όμως, λίγο πριν τον θάνατό του, ομολόγησε ότι η φωτογραφία είναι πλαστή…

Tags: , , , , ,

One Comment

  1. auti h foto pantos exei apodeixnei oti einai ftiaxti.gia tin akribeia einai ena paixnidi mikous 20 ekatoston.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*