News / ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Σχολή… Ομιλούντων Σκύλων από τους Ναζί;

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο, οι ΝΑΖΙ επιστήμονες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν έναν μυστικό στρατό εκπαιδευμένων σκύλων που μπορούσαν να… μιλήσουν, να διαβάσουν αλλά και να γράψουν!

Από όλα τα πειράματα που έκαναν οι Χιτλερικοί με σκοπό τη δημιουργία ενός μυστικού όπλου που θα τους βοηθούσε να νικήσουν στον πόλεμο, η Σχολή Ομιλούντων Σκύλων (Tier-Sprechschule)  ίσως είναι το πιο περίεργο!

Τα…μορφωμένα σκυλιά περισυλλέγονταν από όλη την Γερμανία και τα έστελναν για εκπαίδευση στη Σχολή Ομιλίας Ζώων στην περιοχή Leutenberg, κοντά στο Ανόβερο.

Λέγεται ότι ένα airedale terrier, ο Rolf, μπορούσε να ψελλίσει λέξεις χτυπώντας με την πατούσα το ένα πληκτρολόγιο και για κάθε γράμμα του αλφαβήτου εμφανιζόταν ένας ειδικός αριθμός. Ο Rolf είχε »μιλήσει» για θέματα θρησκείας, είχε μάθει ξένες γλώσσες, ποίηση και ρωτούσε τους ανθρώπους γύρω του »εσύ μπορείς να κουνήσεις την ουρά σου;»….!

Ένα άλλο σκυλί, γερμανικό πόιντερ, με το όνομα Don είχε εντυπωσιάσει τους χειριστές του αφού μιμούνταν την ανθρώπινη φωνή με το γαύγισμά του και έλεγε στα γερμανικά »πεινάω, δώσε γλυκά».

Ο συγγραφέας του νέου αυτού βιβλίου έχει γράψει πολλά ιστορικά βιβλία και ισχυρίζεται ότι οι Ναζί έβλεπαν τα σκυλιά τόσο έξυπνα όσο και οι άνθρωποι και θεωρούσαν ότι μόνο οι φυσικοί περιορισμοί τα απέτρεπαν από το να επικοινωνούν ως ίσοι.

Το 1920 η Γερμανία είχε πολλούς ψυχολόγους ζώων που πίστευαν ότι τα σκυλιά ήταν πανέξυπνα και ικανά να σκέφτονται και να επικοινωνούν λέει ο Bondeson.

Όταν επικράτησαν οι Ναζί, ενθουσιάστηκαν με τις απόψεις αυτές των ψυχολόγων ζώων. Μέρος της φιλοσοφίας των Ναζί ήταν ότι υπάρχει ισχυρός δεσμός μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης. Γι αυτό πίστευαν ότι θα πρεπε να έχουν για φίλο ένα ζώο.

Μάλιστα υπάρχουν στοιχεία την περίοδο που εξόντωναν τους Εβραίους, από εφημερίδες, όπου Γερμανοί εξαγριωμένοι, έστελναν επιστολές και έλεγαν »τι θα απογίνουν τα κατοικίδια που αφήνουν πίσω τους οι άνθρωποι αυτοί»…Δεν τους ένοιαζαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσων θανατώθηκαν με βίαιο τρόπο, αλλά τα δικαιώματα των ζώων.

Και ο ίδιος ο Χίτλερ αγαπούσε τα σκυλιά και είχε δύο γερμανικά ποιμενικά, τον Blondi και την Bella. Μάλιστα, πριν αυτοκτονήσει το 1945, σκότωσε πρώτα τον Bondi…

[Πηγή: adespoto.gr]

Tags: , , , , , , , , ,

One Comment

  1. Pingback: Σχολή… Ομιλούντων Σκύλων από τους Ναζί; | JOOM

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*