News / ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ

«Πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη»

«Η ανθρωπότητα πρέπει να κοιτάξει να μετακομίσει κάπου στο διάστημα μέχρι τον επόμενο αιώνα διαφορετικά θα εξαφανιστεί», ισχυρίζεται ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Stephen Hawking.

Ο καθηγητής Hawking είπε ότι το ανθρώπινο είδος εισέρχεται σε μία επικίνδυνη περίοδο της ιστορίας του.

«Ο πληθυσμός της Γης και η ασταμάτηση χρήση των πρώτων υλών του πλανήτη αυξάνονται με πολύ γοργούς ρυθμούς. Ακόμη, η τεχνολογική μας γνώση μας επιτρέπει να αλλάξουμε το περιβάλλον προς το καλύτερο ή το χειρότερο», είπε.

«Αλλά ο γενετικός μας κώδικας χαρακτηρίζεται ακόμα από εγωιστικά και επιθετικά ένστικτα που παλαιότερα έχουν φανεί ιδιαίτερα χρήσιμα για την επιβίωση του ανθρώπου. Θα είναι αρκετά δύσκολο να αποφύγουμε την καταστροφή τα επόμενα εκατό χρόνια, πόσο μάλλον τα επόμενα χίλια ή εκατομμύριο χρόνια».

«Η μόνη μας πιθανότητα να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος, δεν είναι να εξερευνήσουμε άλλο τον πλανήτη Γη, αλλά να στραφούμε προς το διάστημα. Έχουμε καταφέρει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, αλλά αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε τα επόμενα χρόνια το μέλλον μας είναι στο διάστημα».

«Η ανθρωπότητα δεν θα πρέπει να έχει πια όλα τα αυγά σε ένα καλάθι ή σε έναν πλανήτη», πρόσθεσε ο Hawking.

Οι δηλώσεις αυτές του Stephen Hawking έρχονται λίγο καιρό αργότερα όταν τον περασμένο Απρίλιο εξέφρασε τους φόβους του και προειδοποίησε ότι η ανθρωπότητα δεν πρέπει να επικοινωνήσει με τους εξωγήινους (σχετικά βλ. εδώ)

(Πηγή)

Tags: , , , , ,

6 Comments

  1. autos genika areskete sto na tromokratei ton kosmo,tin ali fora elege oti tha rthoun eksoginoi,tha eine epithetikoi kai tha mas katastrepsoun,den eine tipota apo tin makroxroni paramoni tou pano stin anapiriki karekla o opiosdipote tha xazeue

  2. Δεν νομίζω ότι το σχόλιο αυτό αρμόζει σε έναν άνθρωπο που κατάφερε να πραγματοποιήσει τόσα πολλά σε μία τέτοια κατάσταση! Συμφωνείς;

    Μπορεί να είπε ότι «Υπάρχουν εξωγήινοι αλλά δεν πρέπει να επικοινωνήσουμε μαζί τους» [ http://www.weirdnews.gr/index.php/iparchoun-exogiini-alla-den-prepi-na-epikinonisoume/ ] αλλά δεν πιστεύω ότι εξαιτίας της ασθένειας στο μυϊκό του σύστημα θα πρέπει να τον υποτιμούμε τόσο απαξιωτικά.

    Άλλωστε, έχει διακριθεί και είναι παγκοσμίως γνωστός για το έργο του!

    Φιλικά,

  3. o steven hawking einai auth ti stigmh o exupnos an8ropos ston kosmo kai osa leei ta leei epeidi xerei kati parapano apo emas.kai den prepei na ton amfismitoume…

  4. afou einai eksupnos na mas vrei meros kai tropo na pame sto diasthma…..

  5. ναι, φάνηκε πόσο τον πείραξε η αναπηρική καρέκλα και πόσο έχει χαζέψει. Από τότε που έμεινε παράλυτος έχει δημιουργήσει την πιο άρτια κοσμολογική θεωρία για την δημιουργία του σύμπαντος, έχει δημοσιεύσει θεωρίες για τις Μαύρες Τρύπες και έχει ασχοληθεί με μαθηματικές αποδείξεις.

    Η ασθένεια είναι καθαρά μυική, όχι νευρολογική.

    Λίγο σεβασμός για ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά των τελευταίων αιώνων δεν βλάπτει.

  6. Συμφωνώ απόλυτα, mits :)

    Επίσης, πρόσφατα δήλωσε ότι δεν υπάρχει παράδεισος ή μεταθανάτια ζωή!

    Περισσότερα, εδώ: http://www.cbn.com/cbnnews/healthscience/2011/May/Steven-Hawking-Heaven-Is-Just-a-Fairy-Story-/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>