News / ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Μαθητές στις Φιλιππίνες κυριεύτηκαν από πνεύματα;

cebu-some-students-possessedΚάτοικοι της νήσου Cebu των Φιλιππίνων ισχυρίζονται ότι 35 μαθητές στο σχολείο της περιοχής  έχουν καταληφθεί από κακά πνεύματα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Sun Star, μία μητέρα δύο εκ των μαθητών πιστεύει ότι τα πνεύματα ξεκίνησαν να εμφανίζονται και να κυριεύουν τους μαθητές όταν κόπηκαν δύο δέντρα mango έξω από το σχολείο προκειμένου να χτιστεί ένα διώροφο κτίριο.

Την περασμένη Πέμπτη, οι 35 μαθητές ξαφνικά λιποθύμησαν και άρχισαν να έχουν σπασμούς. Οι καθηγητές του σχολείου κάλεσαν τις τοπικές αρχές οι οποίες με τη σειρά τους απευθύνθηκαν στους ιερείς μίας τοπικής ενορίας.

Ο αιδεσιμότατος Nicolas Ramos απάντησε θετικά στο κάλεσμα και διεξήγαγε μία ιεροτελεστία εξορκισμού, κατά την οποία μερικοί από τους μαθητές αντέδρασαν στις προσευχές, ενώ κάποιοι άλλοι συνέχισαν να έχουν σπασμούς.

Από τη μια οι ντόπιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για μία δαιμονική κατοχή, ενώ από την άλλη η αρχιεπισκοπή στο Cebu κάνει λόγο για φαινόμενο μαζικής υστερίας δικαιολογώντας την στη δημοφιλή πίστη των ανθρώπων για μάγισσες και δαίμονες.

Οι αρμόδιες αρχές ενημέρωσαν τους καθηγητές του σχολείου για το πώς πρέπει να συμπεριφερθούν σε παρόμοια μελλοντικά περιστατικά.

 

[Διαβάστε εδώ το ενδιαφέρον άρθρο του Ν. Κουμαρτζή Μαζικές Υστερίες]

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*