News / ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Ο Δράκουλας ήταν θύμα προπαγάνδας

Ο Κόμης Δράκουλας δεν διψούσε για αίμα αλλά ήταν ένα θύμα κακής προπαγάνδας.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μία έκθεση που πραγματοποιείται τον καιρό αυτό στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Ο Vlad Tepes, ο Ρουμάνος πρίγκηπας που ενέπνευσε το χαρακτήρα του Κόμη Δράκουλα, δεν ήταν ένας τύραννος που έπινε αίμα, αλλά ένας τύραννος σαν όλους τους άλλους τυράννους της εποχής του.
Η έκθεση προσπαθεί να αποκαταστήσει την αλήθεια για το πρόσωπο του Vlad Tepes, που είναι γνωστός επίσης ως Vlad Dracula και Vlad the Impaler, ο οποίος κυριάρχησε στη Βλαχία το 15ο αιώνα.
¨Ήταν ένας τύραννος σαν όλους τους άλλους», είπε η Margot Rauch, η αυστριακή υπεύθυνη της έκθεσης.
Ο πρίγκηπας Vlad γενήθηκε στη πόλη Sighisoara της Τρανασυλβανίας το 1431. Κυριάρχησε στη περιοχή της Βλαχίας μεταξύ 1456 και 1462 και θεωρείται ότι σκότωσε χιλιάδες πολιτικούς του αντιπάλους, κοινούς εκγληματίες και Τούρκους στρατιώτες ακρωτηριάζοντάς τους ή καρφώνοντάς τους πάνω σε ξύλινα μυτερά παλούκια. Εκτιμάται ότι σκότωσε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους.
Παρ’ολα, όμως τα παραπάνω, η Rauch επιμένει ότι «στην πραγματικότητα ήταν ένα θύμα μίας κακής προπαγάνδας που ξεκίνησε από τη Δυτική Ευρώπη με σκοπό να θεωρηθεί η Ανατολική Ευρώπη μία πρωτόγονη περιοχή και η πηγή του κακού».
(Προπαγανδιστικός πίνακας του 1463 που απεικονίζει τον πρίγκηπα Vlad Tepes σαν τον Πόντιο Πιλάτο!)

(Πηγή)

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>