News / ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Νέο φωτογραφικό ντοκουμέντο της Nessie;

Ο Adam Bird, αναγνώστης του blog Loch Ness Monster, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία livecam κατέγραψε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2010 κάποια καρέ από τη βόρεια πλευρά της λίμνης Ness στη Σκωτία, μέρος όπου ζει(;) η θρυλική Nessie.

Ο ίδιος είπε: «Έβλεπα τυχαία τη webcam που καταγράφει τη βόρεια πλευρά της λίμνης Ness στη Σκωτία, όταν ξαφνικά, μετά από 20 περίπου λεπτά συνεχούς παρακολούθησης, είδα αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες. Αμέσως, απαθανάτισα το στιγμιότυπο, με τη μέθοδο του printscreen και το έσωσα στον υπολογιστή μου. Είναι δύσκολο να εξάγει κάποιος σημαντικές πληροφορίες από τη φωτογραφία αυτή, το παραδέχομαι. Δεν ισχυρίζομαι ότι πρόκειται για κάτι το «τερατώδες» μέσα στο νερό, ωστόσο περίπου μία ώρα μετά, πέρασε από το ίδιο σημείο μία βάρκα και αποθήκευσα πάλι το στιγμιότυπο, για να συγκρίνω έπειτα τα δύο καρέ μεταξύ τους».

Συγκρίνοντας τις δύο φωτογραφίες, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα δύο αντικείμενα διαφέρουν αρκετά στο μέγεθος και το σχήμα τους. Από τη μία μεριά, μία τυπική βάρκα της λίμνης έχει διαστάσεις 9,1 x 3,6 x 2,4 μέτρα και από την άλλη μεριά το αντικείμενο της άλλης φωτογραφίας είναι αρκετά μικρότερο.

Παρατηρώντας τις δύο φωτογραφίες, διαπιστώνεται ότι ο καιρός που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή ήταν βροχερός. Επίσης, γύρω από τη βάρκα αλλά και το άγνωστο αντικείμενο διακρίνονται κυματισμοί, κάτι το οποίο δείχνει ότι βρισκόντουσαν σε κίνηση.

Σύμφωνα πάντα με τον Adam, το αντικείμενο τη μία στιγμή βρισκόταν σε εκείνο το σημείο και αμέσως μετά (λόγω των συνεχών ανανεώσεων που πραγματοποιεί η webcam) δεν ήταν εκεί!

«Δε μπορώ να εξηγήσω πού πήγε και εξαφανιστήκε. Το σίγουρο είναι ότι τη μία στιγμή ήταν εκείνη και την άλλη όχι!», είπε ο Adam.

Κλείνοντας το κείμενό του, ο αρθρογράφος του blog (δείτε συγκεκριμένα αυτό εδώ) προτρέπει τους αναγνώστες να συνεχίσουν να ψάχνουν τη θρυλική Nessie (δίνει και μερικές απλές οδηγίες) με οποιοδήποτε μέσο μπορούν και να μοιραστούν έπειτα την εμπειρία τους.

Ποιός ξέρει, γράφει, ίσως κάποια στιγμή, καταφέρει κάποιος να «τσακώσει στα πράσα» το θρυλικό τέρας και να αποκαλυφθεί τελικά η πολυπόθητη αλήθεια…

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*