News / ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Κάθε ζωντανός οργανισμός που θα βρεθεί στη λίμνη μετατρέπεται σε… πέτρα!

Calcified-FlamingoΤο 2011, ο φωτογράφος Nick Brandt κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην ανατολική Αφρική όπου είχε βρεθεί για να φωτογραφίσει τα άγρια ζώα της περιοχής, ανακάλυψε ένα πολύ παράξενο μέρος: μία φυσική λίμνη που φαίνεται να μετατρέπει όλα τα είδη των ζώων που φιλοξενεί σε… πέτρα!

«Ξαφνιάστηκα πολύ όταν πρωτοείδα αυτά τα πλάσματα κατά μήκος της λίμνης», είπε ο Brandt. «Αμέσως σκέφτηκα να τα φωτογραφίσω, σα να ήταν ζωντανά».

Η λίμνη Natron στη βόρεια Tanzania είναι μία αλμυρή λίμνη, το νερό διαφεύγει μόνο μέσω της διαδικασίας της εξτάμισης. Καθώς το νερό εξατμίζεται, αφήνει πίσω του υψηλές συγκεντρώσεις αλατιού και άλλων ορυκτών στοιχείων, όπως δηλαδή συμβαίνει στη Νεκρά Θάλασσα και στη Salt Lake στη Utah.

Σε αντίθεση με τις άλλες λίμνες, όμως, η λίμνη Natron είναι εξαιρετικά αλκαλική εξαιτίας των υψηλών ποσοτήτων της στο χημικό στοιχείο natron. Για το λόγο αυτό, λίγα είναι τα πλάσματα που ζούνε στα νερά της.

Συχνά, όμως, τα αποδημητικά πουλιά έρχονται και κάθονται στην επιφάνεια της λίμνης. Ο Brandt πιστεύει ότι τα νερά της λίμνης λειτουργούν σα μία γυάλινη πόρτα με αποτέλεσμα τα πουλιά να ξεγελιούνται και να νομίζουν ότι… πετάνε στο κενό! Σε συνδυασμό με τη χημική σύσταση των νερών, τα είδη αυτά εγκλωβίζονται, πεθαίνουν και μετατρέπονται σε «πέτρινα απολιθώματα».

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το άρθρο και δείτε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Calcified-Bat-II

Calcified-Swallow-0.95

Calcified-Songbird

Calcified-Fish-Eagle

Calcified-Dove

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*