News / ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Γιγαντιαία φάλαινα(;) «δοξάστηκε» στο Βιετνάμ;

4Ένα τεραστίων διαστάσεων πλάσμα βρέθηκε στις αρχές του μήνα στο Βιετνάμ και, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την απορία, τον ενθουσιασμό και τον προβληματισμό στους ερευνητές και κρυπτοζωολόγους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το ‘τέρας’, αφού έγινε αντικείμενο… λατρείας και επευφημιών από πλήθος κόσμου, τοποθετήθηκε σε μία μεγάλη καρότσα ενός φορτηγού για να γίνει ευκολότερα η μεταφορά του.

1

Το περιστατικό καλήφθηκε από την ιστοσελίδα Karapaia του Βιετνάμ και οι φωτογραφίες και τα videos που προέρχονται από τα ασιατικά μέσα ενημέρωσης, πραγματικά, προκαλούν την έκπληξη και την απορία στον αναγνώστη:

Το τεράστιο πλάσμα που βρέθηκε στο Βιετνάμ υπάρχει πιθανότητα να είναι μία νεκρή φάλαινα.

Σύμφωνα με το Thanhnien News, οι φάλαινες θεωρούνται ιερό ζώο στο Βιετνάμ και οι ψαράδες πιστεύουν ότι φέρνουν καλοτυχία στη θάλασσα.

3

Υπάρχουν πολλοί ναοί σε διάφορα μέρη στο Βιετνάμ και γίνονται διάφορα φεστιβάλ για να γιορτάσουν τις φάλαινες.

Και παλαιότερα έχουν βρεθεί αντίστοιχα μεγάλες φάλαινες, οι οποίες έλαβαν»τιμές» από τους ντόπιους, κυρίως ψαράδες, πριν τις θάψουν κοντά σε ναούς.

2

Μάλιστα, μία φορά πριν αρκετά χρόνια, περίπου 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Bac Lieu στο νότιο Βιετνάμ για να δουν από κοντά και να «τιμήσουν» μία φάλαινα μήκους 16 μέτρων που είχε ξεβραστεί σε κοντινή παραλία.

Στο Βιετνάμ οι φάλαινες θεωρούνται ιερές, κάτι σαν τους βασιλείς, τους αυτοκράτορες και άλλους χαρισματικούς ηγέτες.

Τώρα, οι άνθρωποι σχεδιάζουν να χτίσουν ένα καινούριο ναό προκειμένου να γίνει η τελευταία κατοικία του μεγάλου αυτού ζώου που ξεβράστηκε στις ακτές της χώρας τους.

[Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ & εδώ.]

Προσωπικά, κρατάω μία επιφύλαξη για την αξιοπιστία και την αληθοφάνεια του παραπάνω δημοσιεύματος, όχι μόνο για ευνόητους λόγους, αλλά -επιτρέψτε μου να πω- λόγω της εμπειρίας μου με την επαφή μου με παρόμοια θέματα.

Τι πιστεύετε εσείς ότι είναι το τεράστιο αυτό πλάσμα; Φάλαινα, κάποιο άλλο θαλάσσιο ή γήινο ζώο ή κάτι… άγνωστο για τα… γήινα δεδομένα;

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*