News / UFO/ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ / ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Αναβλήθηκε οριστικά η δίκη του Gary McKinnon στις Η.Π.Α.

Από τη μία μεριά, η περιέργειά του για τα UFOs ήταν αυτή που τον ώθησε να το κάνει. Από την άλλη μεριά, οι Αμερικανοί έχουν χαρακτηρίσει την κίνησή του ως «τη μεγαλύτερη στρατιωτική τεχνολογική παραβίαση της ιστορίας».

Ο λόγος για το Βρετανό Gary McKinnon ο οποίος συνελήφθη το 2002 μετά από κατηγορίες των Αμερικανών ότι εισέβαλε και χάκαρε τα ηλεκτρονικά συστήματα του στρατού, του Υπουργείου Αμύνης, της NASA καθώς, επίσης, επειδή «χτύπησε» τα στρατιωτικά ηλεκτρονικά συστήματα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο(;) την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 (διαβάστε εδώ σχετικό παλαιότερο άρθρο).

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό της Guardian, η πολυαναμενόμενη δίκη του McKinnon δε θα γίνει τελικά στις Η.Π.Α., πράγμα που δεν άρεσε καθόλου στο Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α. αλλά που, αντίθετα, υποδέχθηκαν με ικανοποίηση ακτιβιστές και πολιτικοί στη Βρετανία.

Ο McKinnon, μετά τη σύλληψή του το Νοέμβριο του 2002, είχε δηλώσει πως κατάφερε να «σπάσει» τα στρατιωτικά ηλεκτρονικά συστήματα των Η.Π.Α., από το υπνοδωμάτιό του στο βόρειο Λονδίνο, απλά για να βρει πληροφορίες σχετικά με UFOs και εξωγήινους! Αν η υπόθεσή του ήταν στα χέρια της αμερικανικής δικαιοσύνης, τότε θα μπορούσε να καταδικαστεί με τουλάχιστον 70 χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εξασφάλιση της ακύρωσης της δίκης του McKinnon στις Η.Π.Α. στηρίχθηκε στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ιατρικές αναφορές που σχετίζονται με τον McKinnon, ο οποίος πάσχει από το σύνδρομο Asperger κ υποφέρει από κατάθλιψη, πράγμα που σύμφωνα με την υπεράσπιση, αν η δίκη γίνει στις Η.Π.Α. μπορεί να τον οδηγήσει στην αυτοκτονία.



Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*