Αναβάλλεται η έκδοση του Gary McKinnon

News, ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ — By on 21 Μαΐου 2010 15:09
Share:

Η έκδοση του hacker Gary McKinnon είναι πλέον σε «αναμονή».

Ο 44χρονος McKinnon, που γεννήθηκε στη Γλασκώβη της Σκοτίας και τώρα ζει στο Λονδίνο, καταζητείται από τις Η.Π.Α. επειδή εισέβαλε στο ηλεκτρονικό σύστημα του Πενταγώνου.

Νομική ομάδα του Υπουργείου Εσωτερικών ανέβαλε τη δίκη του Gary που επρόκειτο να γινόταν αυτές τις ημέρες υποστηρίζοντας ότι τα ζητήματά του μπορούν να επαναξετασθούν.

Ο Σκωτσέζος hacker συνελήφθη το 2002 μετά από κατηγορίες των Αμερικανών ότι εισέβαλε και χάκαρε τα ηλεκτρονικά συστήματα του στρατού, του Υπουργείου Αμύνης, της NASA καθώς, επίσης, επειδή «χτύπησε» τα στρατιωτικά ηλεκτρονικά συστήματα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο(;) την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Οι Αμερικάνοι ισχυρίζονται ότι οι πράξεις εκείνες του Gary έφεραν μεγάλη οικονομική ζημιά και ότι κόστισαν εκατοντάδες χιλιάδες λίρες, αλλά ο McKinnon υποστηρίζει ότι το κίνητρό του ήταν απλά να βρει πληροφορίες και αρχεία που κρατάει η αμερικάνικη κυβέρνηση σχετικά με UFOs.

Αν κριθεί ένοχος, μπορεί να εκτίσει ποινή μεγαλύτερη ακόμη και από 70 χρόνια σε φυλακή των Η.Π.Α.

Οι δικηγόροι του είχαν απευθύνει αίτημα να εκδοθεί ο Gary στη Βρετανία, ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε. Τον περασμένο Ιούλιο, είχα χάσει την τελευταία του έκκληση για την έκδοσή του, ωστόσο οι υποστηρικτές του είχαν πει ότι η περίπτωσή του έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Η μητέρα του McKinnon, Janis Sharp, είπε ότι η Υπουργός Εσωτερικών Theresa May αποφάσισε να κάνει μία «παύση» στην έκδοσή του και να επανεξετασθεί η περίπτωσή του.

Οι υποστηρικτές του McKinnon, οι δικηγόροι του και το στενό του περιβάλλον ελπίζουν ότι ο Gary δεν θα κριθεί ποτέ ένοχος και πιστεύουν ότι τα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών θα υπερασπισθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αν η απόφαση καταλήξει τελικά θετική για τον Σκωτσέζο…

(Πηγή)

Η περίπτωση και η δίκη του Gary McKinnon μπορεί να χαρακτηρισθεί αναμφίβολα ως η δίκη της δεκαετίας.

Ένας Σκωτσέζος hacker κατάφερε και εισέβαλε στους υπολογιστές του Πενταγώνου και του Στρατού των Η.Π.Α., λίγο διάστημα μάλιστα μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Το μεγάλο ερώτημα, όμως, που γεννιέται είναι τι ακριβώς ανακάλυψε ο Gary για τα X-files της Αμερικής και γιατί η Αμερική επιδιώκει τόσο πολύ την έκδοσή του στις Η.Π.Α…

Share:
Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment