News / ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2014 το τέλος του κόσμου σύμφωνα με τους Βίκινγκς

2Το Φαινόμενο 2012 ήλθε, απήλθε αλλά δεν… ακούμπησε. Πλέον, η φημολογία και η ιστορία που αναπτύχθηκε γύρω από τους Μάγια, τα ημερολόγιά τους και την πρόβλεψή τους για το τέλος του κόσμου το Δεκέμβρη του 2012, αποτελεί παρελθόν.

Ωστόσο, ο… αντικαταστάτης της παραπάνω θεωρίας-πρόβλεψης έχει βρεθεί και υπάρχει ήδη: είναι οι Βίκινγκς!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νορβηγική μυθολογία, το τέλος του κόσμου αναμένεται να συμβεί τον προσεχή Φεβρουάριο!

Συγκεκριμένα, η καταλυτική ημερομηνία είναι η 22η Φεβρουαρίου του 2014.

Η «επίσημη» ανακοίνωση της αντίστροφης μέτρησης για το επικείμενο τέλος του κόσμου έγινε στο York της Αγγλίας από έναν Βίκινγκ ο οποίος φύσηξε σε ένα πνευστό όργανο, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκε στο Νορβηγό Θεό Heimdallr, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο προειδοποιεί τους ανθρώπους για την Ημέρα Καταστροφής τους.

3

Σύμφωνα με τη νορβιγική μυθολογία, ο Θεός Odin θα σκοτωθεί από το λύκο Fenrir και οι υπόλοιποι Θεοί «θα πέσουν». Ο κόσμος, τότε, θα αναγεννηθεί από την αρχή, κάτι το οποίο θα συμβεί από δύο και μόνο ανθρώπους.

Κατά τη διάρκεια της Ημέρα Καταστροφής, οι ακτίνες του Ήλιου θα γίνουν μαύρες και ο καιρός «σκοτεινός». «Τα αδέρφια θα αλληλοσκοτωθούν και τα παιδιά θα μολύνουν τους συγγενείς τους. Είναι σκληρός ο κόσμος, η πορνεία ανθεί – ένα τσεκούρι, ένα σπαθί, ασπίδες –  ένας άνεμος και ένας λύκος – πριν το τέλος του κόσμου. Κανείς άνθρωπος δε θα δείξει έλεος στο συνάνθρωπό του«, αναφέρει ένα προφητικό ποίημα (η παραπάνω μετάφραση είναι ελεύθερη).

Ειδικοί από το Κέντρο Jorvik Viking Centre αναφέρουν ότι το τέλος του κόσμου θα συμπέσει με το μεγάλο φινάλε του 30ου Jorvik Viking Festival που θα πραγματοποιηθεί στο York της Αγγλίας.

Ο Danielle Daglan, διευθυντής του φεσττιβάλ, είπε: «Ο Ragnarok είναι το απόλυτο σύμβολο της μυθολογίας των Βίκινγκς, όταν οι υπόλοιποι θεοί πέφτουν και πεθαίνουν, οπότε πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που δεν πρέπει να υποτιμηθεί».

4

«Τα τελευταία χρόνια, ασχοληθήκαμε με τις προβλέψεις των Μάγια, οι οποίες δε συνέβησαν ποτέ, δε σημειώθηκε κανένα άτυχο περιστατικό, όπως επίσης ακούστηκαν δεκάδες άλλες ημερομηνίες από μάντεις, μάγους και οραματιστές. Ωστόσο, ο ήχος του κέρατος (του πνευστού οργάνου) είναι το καλύτερο σημάδι ότι το τέλος του κόσμου – σύμφωνα με την εκδοχή των Βίκινγκς – θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου του 2014.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15 και 23 Φεβρουαρίου στο York της Αγγλίας και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πιουν και να φάνε σα Βίκινγκς.

5

«Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα φροντίσουμε να προμηθεύσουμε τους επισκέπτες με φαγητό, εργαλεία για κυνήγι και θα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά τους σε δεξιότητες μαχητικών αθλημάτων», δήλωσε ο Daglan.

[Πηγή Είδησης]

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Festival, όπως εισιτήρια, ώρες, κτλ, εδώ.

Αν θέλετε να πάρετε μία μικρή γεύση από το ιστορικό York της Αγγλίας, διαβάστε εδώ (ιστοσελίδα της Ομάδας Πυθέας της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού) ένα παλαιότερό μου (Χριστούγεννα 2005) άρθρο.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*