News / ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Νυχτερίδες-Βαμπίρ επιτίθενται στο Περού

Το Υπουργείο Υγείας του Περού αποφάσισε να στείλει ομάδες έκτακτης ανάγκης σε περιοχή του Αμαζονίου με σκοπό να καταπολεμήσουν φαινόμενα λύσσας στους ανθρώπους που προέρχονται από επιθέσεις νυχτερίδων-βαμπίρ!

Τέσσερα παιδιά στην περιοχή Awajun έχασαν τη ζωή τους όταν δέχτηκαν επίθεση από τις διψασμένες για αίμα νυχτερίδες.

Εργαζόμενοι που είναι υπεύθυνοι για θέματα υγείας έχουν δώσει εμβόλια που καταπολεμούν τη λύσσα σε περισσότερους από 500 ανθρώπους που έχουν δεχθεί επίθεση.

Μερικοί ειδικοί συνδέουν τις ανεξήγητες αυτές επιθέσεις των νυχτερίδων-βαμπίρ με την αποδάσωση του Αμαζονίου.

Συγκεκριμένα, το ξέσπασμα της λύσσας των θηλαστικών συμβαίνει στην περιοχή της Urakusa, στον βορειοανατολικό περουβιανό Αμαζόνιο, δίπλα στα σύνορα με το Εκουαδόρ.

Οι ντόπιοι απευθύνθηκαν για βοήθεια όταν δεν κατάφεραν να εξηγήσουν την αρρώστια που σκότωσε τα παιδιά τους.

Το Υπουργείο Υγείας είπε ότι έχει στείλει τρεις ομάδες ιατρικής περίθαλψης προκειμένου να εμβολιάσει και να θεραπεύσει τα θύματα που έχουν δεχθεί επίθεση.

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός είναι πια εμβολιασμένος, αν και μερικοί αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Οι νυχτερίδες αυτές συνήθως τρέφονται από την άγρια φύση και από άλλα ζώα, όμως μερικές φορές στρέφονται προς τους ανθρώπους, ειδικά στις περιοχές όπου ο βιότοπος των δασών έχει καταστραφεί.

Ορισμένοι ντόπιοι πάντως προτείνουν ότι οι τελευταίες επιθέσεις των νυχτερίδων συνδέονται με τις ασυνήθιστες χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στα δάση του Αμαζονίου στο Περού τα τελευταία χρόνια.

(Πηγή)

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>