News / ΚΡΥΠΤΟΖΩΟΛΟΓΙΑ

Ινστιτούτο μελέτης στη Ρωσία για τον… Bigfoot

Η Ρωσία πρόκειται να δημιουργήσει ένα πανεπιστημιακό ινστιτούτο για τη μελέτη του Γιέτι, μετά και από τις πρόσφατες αναφορές για εμφανίσεις του στη Σιβηρία.

«Έχουμε μιλήσει με ντόπιους κατοίκους», είπε ο Δρ Igor Burtsev, ο οποίος θα είναι ο επικεφαλής του ινστιτούτου στην πόλη Kemerovo, προσθέτοντας «και μας είπαν ότι τα Γιέτι κλέβουν τα ζώα τους».

Ο Burtsev πιστεύει ότι περίπου 30 Γιέτι ζούνε στην περιοχή γύρω από το βουνό Shoria στη νότια Σιβηρία.

Ο ίδιος βέβαια δίνει άλλη εκδοχή για τα μυθικά(;) μεγαλόσωμα πλάσματα καθώς πιστεύει ότι προέρχονται από τους ανθρώπους Νεάτερνταλ και έχουν καταφέρει να επιζήσει έως σήμερα!

O Igor Burtsev

«Τα σώματά τους έχουν χρώμα κόκκινο και μαύρο και μπορούν να σκαρφαλώνουν στα δένδρα», ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής.

Μάλιστα, ένας άλλος κάτοικος, ο Afanasy Kiskorov, ισχυρίστηκε στην επιστημονική ομάδα του Burtsev ότι έσωσε ένα Γιέτι από τη μανία κάποιων κυνηγών πριν ένα χρόνο!

Κάποιοι άλλοι ντόπιοι, ακόμη, ισχυρίζονται ότι τα Γιέτι κλέβουν τα ζώα τους, όπως πρόβατα, κότες, κτλ από τις φάρμες τους.

«Στη Ρωσία υπάρχουν περίπου 30 ειδικοί επιστήμονες που ειδικεύονται στη μελέτη του Γιέτι και θα βοηθήσουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο ινστιτούτο», ανέφερε ο Burtsev.

Από ό,τι φαίνεται οι Ρώσοι αρχίζουν και βλέπουν πιο επιστημονικά και σοβαρά το θέμα του μυθικού πλάσματος που ζει στη Σιβηρία…
Μένει να μάθουμε, μόνο, πότε θα είναι έτοιμο το νέο αυτό ινστιτούτο για τη μελέτη του Γιέτι.
Tags: , , , , ,

2 Comments

  1. Μια που μιλήσαμε για τον Bigfoot, δείτε παρακάτω ένα video που κατέγραψε ο χρήστης knobbylives του youtube, στη βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α….
    http://www.youtube.com/watch?v=jGz8qqRgTVQ&feature=player_embedded

    Πρόκειται για τον Bigfoot ή για απάτη;

    Προσωπικά, τείνω προς το 2ο xD

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*