News / ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Μυστήρια γιγαντιαία τρύπα εμφανίστηκε ξαφνικά στη Σιβηρία

news-siberia-holeΜία μυστήρια γιγαντιαία τρύπα σα μεγάλος κρατήρας εμφανίσθηκε από το πουθενά σε περιοχή της βόρεις Σιβηρίας.

Υπολογίζεται ότι η διάμετρός της ξεπερνάει τα 80 μέτρα, ωστόσο το βάθος της δεν έχει εκτιμηθεί ακόμη.

Τη λεπτομερή εξέτασή της από κοντά αναμένεται να κάνει μία επιστημονική ομάδα εντός των επόμενων ωρών.

Η ξαφνική εμφάνιση του κρατήρα σημειώθηκε στην περιοχή Yamal, το όνομα της οποίας σημαίνει «το τέλος του κόσμου» επειδή βρίσκεται στον απομακρυσμένο βορρά της Σιβηρίας.

Η επικρατέστερη θεωρία για την εξήγηση της εμφάνισης και του σχηματισμού ενός τόσο μεγάλου κρατήρα-τρύπας είναι, όπως πολύ σωστά θα μαντέψατε, ένα αντικείμενο από το διάστημα, π.χ. κάποιος μετεωρίτης που χτύπησε τη Γη. Ωστόσο, έχουν διατυπωθεί και άλλες πιθανές θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, όπως π.χ. η υπερθέρμανση του πλανήτη, η κατάρρευση ενός μεγάλου βράχου, ή υπόγειες εκρήξεις αερίων (η περιοχή διαθέτει κοιτάσματα φυσικού αερίου σε κοντινή απόσταση από το σημείο)

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πολύ σύντομα το μυστήριο θα εξηγηθεί από μία λογική επιστημονική εξήγηση, απορρίπτοντας αμέσως εξηγήσεις που κάνουν λόγο για την άφιξη κάποιου UFO στον πλανήτη μας…

[Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ]

Προσωπικά, χωρίς βέβαια να έχω ταξιδέψει έως τη συγκεκριμένη περιοχή της Σιβηρίας, ενστερνίζομαι την άποψη ενός γεωλόγου ο οποίος κάνει λόγο για καθίζηση του εδάφους ή για τρύπα που προϋπήρχε στο σημείο και αποκαλύφθηκε τώρα με το λιώσιμο των πάγων στη χερσόνησο.

Tags: , , , , , , ,

One Comment

  1. Εμφανίστηκαν άλλες δύο παράξενες τρύπες στη Σιβηρία: http://siberiantimes.com/science/casestudy/news/now-two-new-large-holes-appear-in-siberia/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*