News / ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ / ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Χρονοταξιδιώτης «πιάστηκε» σε φωτογραφία του ’40;

Χρονο-ταξιδιώτης σε φωτογραφία του 1940;

Το μουσείο «VMC» (Virtual Museum of Canada) κατέχει μία πολύ παράξενη φωτογραφία στη συλλογή του…

Σε αυτήν την ιστοσελίδα μπορείτε να δείτε την παραπάνω φωτογραφία. Πρόκειται για αναμνηστική φωτογραφία από την επαναλειτουργία της γέφυρας South Fork το 1940 στον Καναδά.

Αν προσέξετε, όμως, πιο προσεχτικά την φωτογραφία, θα παρατηρήσετε έναν άνθρωπο στα δεξιά της φωτογραφίας που φοράει μοντέρνα γυαλιά ηλίου, έχει νεανικό και πιο μοντέρνο χτένισμα μαλλιών, ένα t-shirt που σίγουρα δεν είναι της εποχής εκείνης ενώ κρατάει, επίσης, μία φωτογραφική μηχανή που δεν υπήρχε καν το 1940!

Πρόκειται άρα για Χρονοταξιδιώτη ή, άραγε, μπορούν να δωθούν εξηγήσεις για τα παραπάνω;

Μήπως πρόκειται για μία καλοστημένη -ψηφιακή;- απάτη;

Διαβάστε προσεχτικά την πηγή της είδησης αυτής και θα σας δωθούν αρκετές απαντήσεις αλλά και… θα σας δημιουργηθούν περισσότερες απορίες και προβληματισμοί για τη φωτογραφία και τον μυστήριο τύπο σε αυτή…

[Ας θυμηθούμε εδώ πέρα και τον διάσημο John Titor, που πριν 9 χρόνια περίπου δήλωνε σε forums στο διαδίκτυο ότι είναι χρονο-ταξιδιώτης από το έτος 2036!]

Tags: , , , ,

17 Comments

  1. Δεν το θεωρώ απίθανο να έχει κάποιος τέτοια εμφάνιση το 40. Η φωτογραφική μηχανή δεν φαίνεται καλά. Άρα δεν αποδεικνύεται τίποτα.

  2. Στο link αυτό http://forgetomori.com/2010/fortean/time-traveler-caught-in-museum-photo/ δίνονται πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις…

    Με μία πρώτη ματιά, φαίνεται να διαφέρει πολύ από τον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος 100% περί τίνος πρόκειται, αληθινή ή fake…

  3. Ακόμα μία φωτογραφία όπου διακρίνεται ο «χρονοταξιδιώτης», αυτή τη φορά από μία διαφορετική λήψη: http://forgetomori.com/2010/fortean/another-photo-of-hipster-time-traveller-found .

    Αν διαβάσετε την πηγή που δίνεται στο κείμενο παραπάνω, θα διαπιστώσετε ότι μετά από έρευνες που γίνανε τα ρούχα, τα γυαλιά και η κάμερα του «Χρονοταξιδιώτη» υπήρχαν το 1940.

    Άρα, από αυτό και μόνο το δεδομένο, παύει να υφίσταται δίλημμα για το αν ο ανθρωπος αυτός είναι ένας πραγματικός Χρονοταξιωτης.

    Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις…

  4. rr paidia ti lete???dn upirxan kan fotografke mixanes tote!!pisteuw pws mporei kai na nai ali8eia

  5. Κι όμως, υπήρχαν ήδη οι φωτογραφίες και οι φωτογραφικές μηχανές.
    Λίγα γενικά πράματα μπορείς να δεις εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1

    Φιλικά,

  6. e oxi re paidia kai den ipirxan fwto grafikes mixanes to ’40 ,min trella8oyme twra,eleos

  7. eleoc re pedia…. ti dn upirxan hotografikes mixanes tote…. ayto p koitate oloi edo… fotografia dn eine.. eleoc :P… skeftite to ligaki :P

  8. Αλέξανδρος says:

    Χαχαχα! Σωστός ο bill! Υπήρχανε φωτογραφικές απλά ήταν τύπου φιλμ. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ότι τότε μια φωτογραφική μηχανή ήταν ένα ολόκληρο ματσούκι, όχι σα σήμερα μια σταλιά! Πιστεύω πως πρόκειται για απάτη για δύο προφανείς λόγους:
    1)η επεξεργασία εικόνας έχει φτάσει τόσο ψηλά ώστε άνετα ένας επαγγελματίας μπορεί να αλλάξει μια τέτοια εικόνα χωρίς να πάρει είδηση κανείς ότι «πειράχτηκε».
    2)με βάση την θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν(έχει αποδειχθεί με πράξεις) δεν μπορούμε να πάμε στο παρελθόν, παρά μόνο να επιβραδύνουμε τον χρόνο, δηλαδή αν ένας κινείται με την ταχύτητα του φωτός για 1 χρόνο, για τους υπόλοιπους είναι σα να πέρασαν 3 χρόνια(στο περίπου)! Με άλλα λόγια «περνάει» πιο αργά ο χρόνος για όσους κινούνται πολύ γρήγορα! Τώρα πάλι αν στο 2030+ βρήκαν μέθοδο να πηγαίνουν στο παρελθόν τι να πω, το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή η φυσική μας λέει ότι ακόμα και στην θεωρία ότι είναι πρακτικά αδύνατο κάτι τέτοιο!

  9. Μου φαίνεται οι πιτσιρικάδες και το καθε κουτάβι που γενήθηκαν απο το 95 και μετά την έχετε δεί λιγακι. Τι δεν υπήρχαν κάμερες το 40;;; Ρε πάτε καλά;; Τι νομίζετε ρε, ότι οι κάμερες βγηκαν το 2000; ασχετα πιτσιρικάκια. ρε γιδοπροβατα, εδώ ο πάππούς του πεθερού μου, 95 χρονών, έχει σε ΦΙΛΜ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΠΟΜΠΙΝΑΣ τον πεθερο μου οταν ηταν μωρο το 1951 με προσωπικη βιντεοκαμερα χειρος.
    Τεσπα, ναι υπηρχαν ολα αυτα τοτε, αλλα η φωτο, φαινεται πειραγμενη

  10. ela re paidia palia photo einai!!!

  11. PAIDIA,PROSOPIKA PISTEUO OTI EINAI APATIII…KAI AUYO POU KRATAEI DEN FAINETAI KALAAAA………

  12. Xronota3idiwths to 40 ok .. poso xazos einai o kosmos thee mou! Me auto to mali to palikari ..oxi apo to 40′ apo to 20′ einai…lete na einai <> modernos kai kala kai na exei tetoio mali ?

  13. απλά πράματα άμα μας κάνη εμάς εντύπωση τώρα αυτός φανταστείτε πως θα έπρεπε να τον κειταναι όλοι αυτί τότε, να μην σου πω πως θα τον περιτριγυρίζουν όλοι, και στης φώτο ουδείς τον κοιτάει αυτό δεν σας κάνη εντύπωση σαν πρώτο έλεγχο, άρα ή είναι φτιαχτή ή ας πούμε προχωρημένος για την εποχή του..

  14. xaxaxaxaxaxax oxi apla yphrxan alla mhxanes fwtografikes alla to 1939 gyrhsan to osa pairnei o anemos me egxrwmh lhpsh ! eleos xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

  15. Δεν αποκλειω με τιποτα,οτι το ταξιδι στο χωροχρονο,μπορει να ειναι εφικτο.
    Μπορει(ισως…) οχι ακομη σημερα,αλλα στο μελλον ισως να εχει επιτευχθει.
    (μπορει να μη το καταλαβαινουμε πως…οπως δεν θα καταλαβαινε κ ενας ανθρωπος του 30′ οτι ενα με ενα τοσο δα σκατουλακι(κινητο τηλεφωνο)θα μπορουσαμε να μιλαμε απο παντου με ολο τον πλανητη.και πολλα αλλα…)
    Ειναι το μεγαλυτερο «ονειρο»της ανθρωποτητας,και το μεγαλυτερο και επτασφραγιστο «μυστικο»ολων των φυσικων στο Cern…
    Ο ανθρωπος ειναι δαιμονιος…επομενος ποτε να μη λεμε ποτε…(αυτα οσο αναφορα τα ταξιδια στο χωροχρονο)

    Για τη φωτογραφια τωρα,εχω να πω οτι,μαλλον επροκειτο για «ψεμα»και μυθοπλασια(μιας και πολυ ξερουν οτι το ενδιαφερων του κοσμου διεγειρετε απο τετοιου ειδους σεναρια κ τα αναπαραγουν),λογο του λογικου επιχειρηματος:

    Εσεις αν εισασταν χρονοταξιδιωτες ειναι δυνατων ποτε,να εμφανιζοσασταν μες στο πληθος με την ενδυμασια και το στυλ της εποχης σας,σε μια αλλη εποχη ωστε να ξεχωριζατε σα τη μυγα μες το γαλα?να κινησετε τα βλεματα,αλλα κ τις υποψιες…ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ…
    Πολυ «back to the future» βλεπουν μερικοι….

  16. Great post however , I was wondering if you could write
    a litte more on this topic? I’d be very thankful if you could elaborate a little
    bit more. Cheers!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>