News / ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Πώς μετακινούνταν τα αγάλματα στο Νησί του Πάσχα;

Μία πρόσφατη μελέτη γύρω από τα μυστηρειώδη αγάλματα στο Νησί του Πάσχα, γνωστά και ως «Μοάι», έδειξε ότι δεν είναι τελικά μόνο πρόσωπα αλλά αποτελούνται επίσης και από σώματα τα οποία είναι θαμμένα κάτω από την επιφάνεια της Γης (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Το αιώνιο, φυσικά, ερώτημα γύρω από τις λαξευμένες αυτές μορφές είναι ποιός τις δημιούργησε και για ποιό λόγο. Και, φυσικά, πώς είχαν μετακινηθεί στις σημερινές τους θέσεις!

Το παρακάτω video αποτελεί μία πρόσφατη έρευνα των επιστημόνων και ερευνητών του National Geographic, σε μία προσπάθειά τους να καταφέρουν να εξηγήσουν τον τρόπο με τον οποίο μετακινήθηκαν τα γιγαντιαία αγάλματα, των οποίων το βάρος αγγίζει τους 5 τόνους, ενώ ο αριθμός τους ξεπερνάει τα 1.000!

Φυσικά, η εκδοχή που βλέπετε στο παραπάνω video είναι μία πιθανή απάντηση-εξήγηση στο ερώτημα, όχι η μοναδική.

(Περισσότερα στοιχεία σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα από τις σελίδες της αμερικάνικης έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού)

Tags: , , , , , , ,

One Comment

  1. +ένα ενδιαφέρον άρθρο με περισσότερες πληροφορίες, εδώ: http://www.foxnews.com/scitech/2012/06/21/did-easter-island-statues-walk-or-rock-and-roll/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*