News / Γενικά

Πέθανε ο Ινδός γκουρού Sai Baba

Στις 24 Απριλίου του 2011 και σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ινδός γκουρού Sai Baba, που τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπιζε αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Θεωρούνταν ένας από τους μεγαλύτερους γκουρού της Ινδίας και ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλής παγκοσμίως για τα θαύματά του, έχοντας εκατομμύρια πιστούς σε ολόκληρο τον πλανήτη (ακόμα και μετά το θάνατό του).

Ο Sri Sathya Sai Baba, όπως ήταν το όνομά του, έγινε πολύ γνωστός στον κόσμο λόγω των θαυμάτων που έκανε κατά καιρούς, και κυρίως, των αντικειμένων που εμφάνιζε στα χέρια του από το πουθενά, όπως π.χ. στάχτη, φωτιά, κτλ.

Βέβαια, όπως σχεδόν πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις, υπάρχουν από την άλλη μεριά και οι επικριτές του που ισχυρίζονται ότι όλα αυτά ήταν απλώς τρικς που ξεγελούσαν τους πιστούς.

Όπως και να έχει, υπολογίζεται ότι περισσότερο από ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του για να του πούνε το τελευταίο αντίο, μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός της χώρας, ηθοποιοί του Bollywood και άλλοι επώνυμοι…

[Πηγή]

Tags: , , ,

One Comment

  1. Pingback: Πέθανε ο Ινδός γκουρού Sai Baba | JOOM

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*