News / UFO/ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Μυστηριώδες ‘δαχτυλίδι’ εμφανίστηκε στον ουρανό του Καζακστάν (video)

mysterious-black-ring-caused-by-ufoΈνα παράξενο μαύρο δαχτυλίδι εμφανίστηκε στον ουρανό του Καζακστάν στις 3 Απριλίου και συγκεκριμένα πάνω από το χωριό Shorthandy, κοντά στην Αστάνα, το οποίο μάλιστα καταγράφηκε σε video και δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

Το φαινόμενο διήρκησε μερικά λεπτά και στη συνέχεια το παράξενο δαχτυλίδι εξαφανίστηκε.

«Ήταν κάτι σαν μαύρο σύννεφο. Το είδαμε γύρω στις 4 μ.μ. Διαλυόταν όπως ο καπνός, αλλά ήταν τελείως άοσμο», είπε ο Oleg Menshikov, κάτοικος της περιοχής.

Το σχετικό video (το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω) έγινε αμέσως δημοφιλές και οι θεωρίες γύρω από το φαινόμενο άρχισαν να ξεφυτρώνουν η μία μετά την άλλη: άλλοι κάνουν λόγο για εξωγήινο σκάφος, άλλοι για απάτη ενώ άλλοι ότι είναι ένας καπνός που σχηματίζεται στην ατμόσφαιρα από μία θερμή μάζα αέρα, κάτι που αποτελεί ένα φυσικό φαινόμενο.

Ο καθηγητής θεωτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της βόρειας πολιτείας του Καζακστάν, Andrey Solodvnik, έκανα μία εκτίμηση ότι το δαχτυλίδι είχε περίπου 100 μέτρα διάμετρο και αιωρούνταν σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων, ενώ φάνηκε σίγουρος ότι δεν ήταν κάποιο… UFO αλλά ότι ήταν το αποτέλεσμα μίας θερμικής μάζας αέρος.

Παρ’ όλα αυτά, το Καζακστάν αποτελεί παραδοσιακά έναν «hot» προορισμό εμφανίσεων αγνώστων ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων. Το 2008 ένα UFO αναφέρθηκε ότι κατέπεσε σε ένα ποτάμι κάπου στην κεντρική χώρα. Το 1994, δύο πιλότοι ενός πολιτικού αεροσκάφους ανέφεραν ότι παρατήρησαν ένα UFO στα 41.000 πόδια στον εναέριο χώρο του Καζακστάν. Το φως του αντικειμένου ήταν έντονο και φωτεινό και το άγνωστο αντικείμενο προσπέρασε το αεροπλάνο αναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητες. Το ATIA ήταν σε εμφανή θέση για περισσότερο από 40 λεπτά προτού εξφανισθεί, ενώ ο ένας από τους δύο πιλότους ήταν σίγουρος ότι επρόκειτο για εξωγήινο σκάφος.

Για περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με την εμφάνιση του παράξενου μαύρου δαχτυλιδιού, δείτε εδώ.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*