Λύθηκε το μυστήριο της φωτογραφίας με το κορίτσι-φάντασμα

News, ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ — By on 22 Μαΐου 2010 11:11

Φαίνεται ότι λύθηκε το μυστήριο γύρω από μία φωτογραφία όπου υποτίθεται ότι απεικονιζόταν το φάντασμα ενός κοριτσιού.

Η γνωστή φωτογραφία με το «φάντασμα του Wem», όπως είναι γνωστό, τραβήχτηκε πριν από 15 χρόνια (1995) και απεικονίζεται η φωτιά που είχε πιάσει στο δημαρχείο της πόλης Wem στην Αγγλία.

Ο φωτογράφος Tony O’Rahilly αποθανάτισε τη στιγμή στις 19 Νοεμβρίου του 1995. Όταν εμφάνισε το φιλμ, ο O’Rahilly ισχυρίστηκε ότι εμφανίσθηκε η μορφή ενός νεαρού κοριτσιού, φορώντας παλιομοδίτικα ρούχα, στεκόμενη μπροστά στις φλόγες.

Ο O’Rahilly, που πέθανε το 2005, αρνιόταν συνεχώς να εξεταστεί λεπτομερώς η φωτογραφία η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε το γύρο του κόσμου για την ιδιαιτερότητά της.

Αρκετοί ντόπιοι, τότε, πίστεψαν ότι ίσως το κορίτσι να είναι η 14χρονη Jane Churn που το 1677 είχε καταλάθος βάλει φωτιά στο δημαρχείο της πόλης.

Σήμερα, ο 77χρονος ερευνητής Brian Lear βάζει ένα τέλος στην αυθεντικότητα της φωτογραφίας αυτής καθώς παρατήρησε ότι το κορίτσι που απεικονίζεται στην εν λόγω φωτογραφία είναι ακριβώς το ίδιο με ένα κορίτσι σε μία postcard όπου απεικονίζεται ένας δρόμος από τη πόλη Wem το 1922.

(Πηγή)

Έτσι, ο κ. Lear καταρρίπτει έναν ακόμη αστικό μύθο και, μάλιστα, δίνει το δικαίωμα στους επισκέπτες της πόλης να μην την αποκαλούν πλέον «Πόλη-φάντασμα»…

Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment