Αποδείχθηκε το poltergeist του Enfield

News, ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ — By on 2 Σεπτεμβρίου 2010 13:29

Μία νέα επιστημονική έρευνα που χρησιμοποιρεί τα στοιχεία από τη διάσημη περίπτωση του poltergeist στο Enfield του Λονδίνου προχωράει ένα βήμα ακόμη στο συμπέρασμα ότι είχε σημειωθεί παραφυσική δραστηριότητα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επίσημο περιοδικό της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι καταγραφές (και ηχητικά ντοκουμέντα) κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας του poltergeist στο σπίτι της οδού Green Street στα τέλη της δεκαετίας του ’70 είναι απίθανο να είχαν προκληθεί από μία κανονική ανθρώπινη πηγή.

Οι καταγραφές, που σημειώθηκαν τις χρονιές 1977 και 1978, περιλαμβάνουν μία ποικιλία από ανεξήγητα φαινόμενα στα οποία έχουν συμμετοχή μία μητέρα με τα παιδιά της, συμπεριλαμβανομένου χτυπήματα στους τοίχους και μετακίνηση των επίπλων.

Κατά τη διάρκεια του έτους των παραπάνω διαταραχών, αναφέρθηκαν επίσης περιστατικά μετεωρισμού και εμφανίσεις παράξενων εμφανίσεων.

Η οδός Green Street που βρίσκεται σήμερα το σπίτι (Προσωπ. Φωτογρ. του 2008)

Ο δρόμος και το σπίτι του Enfield σήμερα (Προσωπ. Φωτογρ. του 2008)

Στα γεγονότα αυτά είχαν γίνει μάρτυρες η οικογένεια που έμενε στο σπίτι, διάφοροι τοπικοί αστυνομικοί, μερικοί γείτονες και δημοσιογράφοι, γεγονός που έδωσε μεγάλη βαρύτητα διεθνώς στο περιστατικό.

Οι καταγραφές αναλύθηκαν για πρώτη φορά λεπτομερώς και οι ήχοι από τα χτυπήματα στους τοίχους και στα έπιπλα συγκρίθηκαν με αντίστοιχους ήχους που δημιουργήθηκαν κάτω από επιστημονικές συνθήκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ανεξήγητες φωνές στο Enfield δεν παράγουν κανονικά ηχητικά κύματα.

Ο Guy Lyon Playfair, που ξόδεψε δύο χρόνια ερευνώντας την περίπτωση του Enfield, είπε: «Πρόκειται αναμφίβολα για το μεγαλύτερο βήμα που έχει γίνει για την έρευνα του poltergeist του Enfield τα τελευταία 30 χρόνια».

O Guy Lyon Playfair

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Δρ Barrie Colvin και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι θόρυβοι που ηχογραφήθηκαν ως ανεξήγητα φαινόμενα της «παραφυσικής δραστηριότητας» μπορούν εύκολα να διαφοροποιηθούν, εξαιτίας των ακουστικών τους ιδιοτήτων που είναι εμφανή όταν αναλύονται.

Ο Δρ Colvin είπε: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ακουστικές ιδιότητες των ήχων από τις δύο διαφορετικές περιπτώσεις (μία του Enfield και μία των επιστημόνων) είναι διαφορετικές μεταξύ τους και αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει η διαφοροποίηση μεταξύ κανονικής και παραφυσικής δραστηριότητας».

Η τελευταία παραφυσική δραστηριότητα στο σπίτι του Enfield σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1978 και παρ΄ όλα τα 32 χρόνια που έχουν περάσει, η περίπτωση του poltergeist στο Enfield του Λονδίνου θεωρείται ως η σημαντικότερη περίπτωση παραφυσικής δραστηριότητας και δεν έχει σταματήσει ποτέ να προκαλεί το ενδιαφέρον των ερευνητών.

(Πηγή)

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ τη συνέντευξη του G. L. Playfair που έδωσε στον Ν. Κουμαρτζή και την Ελληνική Κοινότητα του Μεταφυσικού σχετικά με την περίπτωση του Poltergeist στο Enfield.

Tags: , , , , , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment