News / ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Λευκό μωρό από μαύρους γονείς

Άφωνοι έχουν μείνει οι γενετιστές στην Αγγλία όταν ένα ζευγάρι Αφρικανών έφερε στον κόσμο ένα κατάξανθο, με γαλανά μάτια, βρέφος!

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το παιδί δεν είναι σε καμία περίπτωση αλμπίνος ούτε υπάρχει στο γενεαλογικό δένδρο μίξη ανάμεσα σε φυλές.

«Μετά τη γέννα την κοιτούσαμε ασταμάτητα, για ώρες«, είπε ο 44χρονος, Ben Ihegboro, πατέρας του παιδιού.

Ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα Sun πως οι γιατροί του είπαν πως το παιδί δεν είναι αλμπίνος ενώ έβαλε τέλος σε όσους αμφισβητούν την «αφοσίωση» της γυναίκας του.

«Άλλωστε δεν έχει τα χαρακτηριστικά ενός αλμπίνου όπως τα έχω δει σε φωτογραφίες ή στη Νιγηρία. Και φυσικά είναι δικό μου παιδί αφού η γυναίκα μου είναι σωστή απέναντί μου. Ακόμα και αν ήταν άλλος ο πατέρας, το παιδί δε θα ήταν έτσι. Επιπλέον, στο γενεαλογικό μας δέντρο δεν υπάρχει καμία μίξη ανάμεσα σε φυλές«, εξήγησε ο Ben.

Από την πλευρά του, ο Bryan Sykes, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υποστήριξε ότι «Σε ανθρώπους με ανάμιξη φυλών έχει ως αποτέλεσμα ένα ανοιχτότερο δέρμα ή ακόμη και τελείως διαφορετικό από τους γονείς. Αυτό συμβαίνει συχνά στις περιοχές της Καραϊβικής όπου το “μπέρδεμα” των φυλών είναι συχνό, όχι όμως στη Νιγηρία»

Μάλιστα, προσέθεσε πως το μαλλί της μικρής είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο αφού και τα ανοιχτόχρωμα μωράκια τις πρώτες μέρες μετά τη γέννησή τους δεν είναι τόσο ξανθά.

Το ζευγάρι έχει ήδη δύο παιδιά, όπως μετέδωσε το Sky News.

«Το χρώμα της Nmachi δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Είναι ένα μωρό θαύμα«, είπε η 35χρονη μητέρα.

[Πηγή εδώ]

Tags: , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*