ΕΝΤΥΠΟΣ ΤΥΠΟΣ / ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ONLINE

Δούρειος Ίππος | η άλλη πλευρά της επικαιρότητας

Πριν λίγους μήνες, κυκλοφόρησε η β” έκδοση του βιβλίου «Δούρειος Ίππος» του συγγραφέα Μηνά Παπαγεωργίου, από τις εκδόσεις iWrite.gr.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

«Στις σύγχρονες ανεπτυγμένες κοινωνίες μαίνεται ένας αδιάκοπος πόλεμος πληροφόρησης. Ένας πόλεμος στον οποίο οι μάχες κερδίζονται από τα πιο σκληρά και ανθεκτικά μιμίδια (memes), ένας όρος που υιοθετήθηκε από την επιστημονική ορολογία τις τελευταίες δεκαετίες με σκοπό να περιγράψει τις πληροφορίες, τις αντιλήψεις και τις πρακτικές που εισέρχονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και που μπορούν να μεταβιβαστούν αναλλοίωτα, σαν άλλα νοητικά αντίγραφα, σε άλλους εγκεφάλους.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί ένα ιδιαίτερο χρονογράφημα, μια καταγραφή του αθέατου αυτού πολέμου που οι περισσότεροι αγνοούμε. Επιχειρώντας να «εκπροσωπήσει» ένα αξιακό σύστημα παραγκωνισμένο από το σύνολο σχεδόν της ανθρωπότητας, βασισμένο στους πυλώνες του Ορθού Λόγου και του Ανθρωπισμού, ο συγγραφέας παρουσιάζει και σχολιάζει την εναλλακτική επικαιρότητα που δεν προβάλλεται από τα συμβατικά ΜΜΕ. Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις, οι απόψεις του στέκονται απέναντι σε ένα κατεστημένο που εξακολουθεί να κυριαρχεί εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Δούρειος Ίππος του Μηνά Παπαγεωργίου δύναται να λειτουργήσει σαν ένας πραγματικός Δούρειος Ίππος για τον αναγνώστη, προσφέροντάς του γνώσεις, εικόνες και οπτικές που θα ισχυροποιήσουν τα δικά του μιμίδια.»

Είναι από τις ελάχιστες και σπάνιες φορές που όταν πήρα στα χέρια μου τον Δούρειο Ίππο, τον διάβασα χωρίς διάλλειμα από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα του!

Με περίτεχνο και άριστο λόγο, ο συγγραφέας κατάφερε να με «προσυλητίσει» στις σελίδες του βιβλίου του και να διαβάσω κείμενα που σχετίζονται με την ελληνική κοινωνία, συνδυάζοντας ή «παντρεύοντας» την επικαιρότητα και την ιστορία της Ελλάδας.

Η κριτική, η ανάλυση, η δημοσιογραφική έρευνα και οι σκέψεις ή τα συμπεράσματα που πηγάζουν στο τέλος κάθε κειμένου του Δούρειου Ίππου χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη κοινωνία μας, την εξέλιξη των πραγμάτων στη χώρα μας, την ίδια μας την πατρίδα, την Ελλάδα μας.

Σήμερα, εν έτει 2012, η εξέλιξη της πληροφορίας μέσα από την τεχνολογία (διαδίκτυο, μ.μ.ε., κτλ) μπορεί να έχει πολλά θετικά στοιχεία (άμεση ενημέρωση, δωρεάν πληροφόρηση), όμως, δεν αντικατροπρίζει πάντα με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό προς τον αναγνωστή την πραγματική υπόσταση των πραγμάτων.

Έχοντας υπ όψιν όλα τα παραπάνω, προσωπικά θεωρώ ότι ο καθένας μας πρέπει να αναζητήσει το Δούρειο Ίππο, να τον διαβάσει ξανά και ξανά, πολλές φορές, και όχι να πιάσει απλά μία θέση στη βιβλιοθήκη μας. Δεν πρόκεται για ένα συνηθισμένο μυθιστόρημα που το διαβάζεις μία φορά και έπειτα το παρατάς ή το δίνεις σε κάποιον άλλο να το διαβάσει, αλλά για μία δημοσιογραφική έρευνα με ιδιαίτερη πινελιά που εξετάζει πολλά και διαφορετικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας, στους δύσκολους και «πονηρούς» καιρούς στους οποίους ζούμε…

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο (μπορείτε ακόμα και να το ξεφυλλίσετε!), το συγγραφέα καθώς και τα χαρακτηριστικά στοιχεία της έκδοσης του βιβλίου.

Πατήστε ΕΔΩ για να παραγγείλετε άμεσα το βιβλίο, ή ΕΔΩ, για να επικοινωνήσετε με το συγγραφέα και τις εκδόσεις iWrite.gr.

 

[Το WeirdNews αναμένει τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας από την ανάγνωση του Δούρειου Ίππου, είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας, είτε αφήνοντας απλά ένα σχόλιο παρακάτω]

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>