News / ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Χωρίς φαγητό και νερό εδώ και… 70 χρόνια!

Ένας άνδρας από την Ινδία ισχυρίζεται ότι δεν έχει βάλει καθόλου φαγητό και νερό στο σώμα του εδώ και 70 χρόνια.

Ο Prahlad Jani Mataji νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη πόλη Ahmedabad, όπου καθημερινά ελέγχεται η κατάσταση της υγείας του από μία ομάδα γιατρών και ερευνητών που πιστεύουν ότι η μελέτη της κατάστασής του μπορεί να σώσει ζωές.

Τώρα, έχουν περάσει έξι ημέρες χωρίς ο 82χρονος άνδρας να φάει το παραμικρό ή να πιει μία γουλιά νερό και οι γιατροί έκπληκτοι παρατηρούν ότι το σώμα του δεν έχει παρουσιάσει ακόμη κάποια παρενέργεια από την πείνα ή την αφυδάτωση.

Ο κ. Jani ισχυρίζεται ότι τον παράτησε η οικογένειά του όταν αυτός ήταν στην ηλικία των επτά ετών και, έπειτα, έζησε σαν περιπλανώμενος μάγος, χρησιμοποιώντας και εξασκώντας μόνο τη δύναμη του πνεύματος. Πιστεύει ότι υποστηρίζεται από μία θεά της Ινδίας η οποία τον «εφοδιάζει» με το «ελιξήριο της ζωής» απευθείας στον ουρανίσκο του!

Οι ισχυρισμοί του έχουν υποστηριχθεί από έναν Ινδό γιατροί που ειδικεύεται στους ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι έχουν υπερφυσικές ικανότητες, αλλά έχουν, επίσης, απορριφθεί από άλλους ως απάτη.

Ωστόσο, ο Ινδικός Οργανισμός Ανάπτυξης και Αμυντικής Έρευνας, οι επιστήμονες του οποίου δουλεύουν πάνω στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων αεροσκαφών, πυραύλων και βομβών, πιστεύουν ότι ο κ. Jani μπορεί να τους φανεί χρήσιμος και να τους διδάξει να βοηθήσουν τους στρατιώτες να μπορούν να αντέχουν και να επιζήσουν περισσότερο σε περίπτωση που δεν έχουν τροφή, νερό ή όταν κουβαλάνε τραυματίες στρατιώτες.

«Αν οι ισχυρισμοί του κ. Prahlad Jani αληθεύουν, τότε θα πρόκειται για μία σημαντική ανακάλυψη στην Ιατρική», είπε ο Δρ. G Ilavazhagan, διευθυντής του Ινστιτούτου Αμύνης, Φυσιολογίας και Επιστημών.

«Θα είμαστε σε θέση να σώσουμε ανθρώπινες ζωές κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών, υψηλών υψομέτρων, θαλάσσιων ταξιδίων και άλλων φυσικών ή ανθρώπινων υπερβολικών καταστάσεων. Μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους σχετικά με την επιβίωσή τους σε δύσκολες καταστάσεις, με λίγη τροφή και νερό ή καθόλου από αυτά».

Μέχρι στιγμής, ο κ. Prahlad βρίσκεται διαρκώς σε εξονυχιστική παρακολούθηση. Δεν έχει φάει τίποτα, ούτε έχει πιει κάτι εδώ και έξι ημέρες και, παρομοίως, δεν έχει αποβάλει καθόλου ούρα. Παραμένει σε πολύ καλή υγειακή κατάσταση και δεν δείχνει καθόλου σημάδια παρακμής ή αλλοίωσης.

Οι γιατροί θα συνεχίσουν να τον παρατηρούν καθημερινά για τις επόμενες 15 ημέρες και πιστεύουν ότι θα δούνε επιτέλους κάποια αλλαγή στο σώμα του (χάσιμο βάρους, αλλαγή χρώματος, κ.τ.λ.).

Η μεγαλύτερη καταγραφή που έχει σημειωθεί ποτέ για άνθρωπο χωρίς φαγητό είναι 74 ημέρες, ενώ ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει για παραπάνω από 50 ημέρες.
(Πηγή)

Tags: , , ,

3 Comments

  1. Πρέπει να μελετηθεί και να υπάρξουν επίσημα συμπεράσματα, χωρίς συγκαλύψεις κλπ.

  2. Τελικά οι γιατροί δεν κατάφεραν να δώσουν κάποια εξήγηση για το «φαινόμενο» αυτό…

    http://www.cosmo.gr/News/India/273690.html

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*