News / ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Χάπι-Ελιξήριο της νιότης σε δύο χρόνια;

Επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το… «Ιερό Δισκοπότηρο» – ένα χάπι που παρατείνει την ανθρώπινη ζωή μερικές δεκαετίες!

Ο καθηγητής Vladimir Skulachev, από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας που εργάζεται τα τελευταία 40 χρόνια πάνω στην ανακάλυψη αυτή, είπε ότι το χάπι αυτό πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η αντιγηραντική ουσία που ανακάλυψε έχει αντιοξειδωτική δράση και επηρεάζει τον τρόπο αντίδρασης του οξυγόνουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

O Ρώσος καθηγητής Vladimir Skulachev

«Ως γνωστόν, κατά το 99% των περιπτώσεων, το οξυγόνο αντιδρά με το υδρογόνο και σχηματίζεται νερό. Όμως, υπάρχει ποσοστό 1% να μετατραπεί σε ένα πολύ οξειδωτικό συστατικό με δηλητηριώδη χαρακτηριστικά», είπε ο καθηγητής Skulachev.

«Πιστεύω ότι σήμερα ανακάλυψα μία ουσία που εξαλείφει αυτό το ελάχιστο ποσοστό. Μένουν, μονάχα, μερικές τελευταίες λεπτομέρεις και δοκιμές προκειμένουν να τελειοποιηθεί και να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια», πρόσθεσε.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Υπομονή, λοιπόν, μερικούς μήνες προκειμένου να δούμε αν θα μπορούμε να πηγαίνουμε στο φαρμακείο και να αγοράζουμε το… «ελιξήριο της νιότης!»

Δείτε ένα σχετικό video:

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*