Ο Harry Potter απειλεί τις… κουκουβάγιες της Ινδίας

News, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ — By on 20 Νοεμβρίου 2010 11:21
Share:

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο Χάρι Πότερ φαίνεται ότι απειλεί τις κουκουβάγιες στην Ινδία!

Στο διάσημο μυθιστόρημα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, οι κουκουβάγιες αποτελούν αγγελιοφόρους που μεταφέρουν μηνύματα και, όπως κάθε μάγος, έτσι και ο Χάρι Πότερ έχει τη δική του κουκουβάγια ονόματι Χέντγουικ.

Όμως, μία φιλοζωική εταιρεία στην Ινδία που πραγματοποίησε μία έρευνα, αναφέρει ότι ο πληθυσμός των κουκουβάγιων στη χώρα έχει μειωθεί σημαντικά και αυτό ίσως σχετίζεται με τη δημοτικότητα του μικρού μάγου και των βιβλίων/ταινιών του.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μία παράξενη γοητεία για τη μεσαία αστική τάξη της χώρας και οι γονείς δωρίζουν στα παιδιά τους κουκουβάγιες. Αυτό έχει σαν αποτελέσμα να αυξηθεί το παράνομο εμπόριο των πουλιών και να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός τους σε ολόκληρη την Ινδία», ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Ινδίας, Jairam Ramesh.

Μπορεί ο νεαρός μάγος να αποτελεί ένα κομμάτι του προβλήματος, ωστόσο, είναι άλλα τα σημαντικά ζητήματα που έχουν οδηγήσει τις κουκουβάγιες σε είδος προς εξαφάνιση στη χώρα της Ασίας: η κουκουβάγια θεωρείται ότι διαθέτει μυστικές δυνάμεις κ γι αυτό χρησιμοποιείται σαν ιερό πουλί σε διάφορες τελετές αλλά και σε ένα φεστιβάλ γνωστό ως Diwali.

Γι αυτό, οι ακτιβιστές των άγριων ζώων προτείνουν στα παιδιά της χώρας να πηγαίνουν και να παρακολουθούνε από κοντά στη φύση τα ιδιαίτερα αυτά πουλιά και όχι να τα παγιδεύουν και να κρατούνε σπίτια τους…

[Πηγή]

Share:
Tags: , , , ,

2 Comments

  1. Ο/Η Chippas λέει:

    h koykoybagia legetai xentvix oxi xentwouik

  2. Ο/Η admin λέει:

    Hedwig ονομάζεται βασικά, άσχετα πώς την προφέρουν ορισμένοι μη Βρετανοί, όπως εμείς άλλωστε ;)

Leave a Comment