Μεταθανάτια εμπειρία για ένα 3χρονο αγόρι

News, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ — By on 16 Απριλίου 2010 11:11

Ένα 3χρονο αγόρι ισχυρίζεται ότι, όταν σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του, «συνάντησε» τη γιαγιά του στο Παράδεισο.

Το αγόρι, ονόμαζι Paul, υποστηρίζει ότι συνάντησε τη γιαγιά του η οποία τον… έστειλε πίσω στη Γη.

Ο Paul έπαιζε κοντά στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού του, στην πόλη Lychen βόρεια του Βερολίνου, όταν ξαφνικά έπεσε μέσα στη λίμνη. Ο παππούς του τον ανέσυρε από το νερό χωρίς σφυγμό ενώ ο πατέρας του μικρού Paul προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο γιο του δίνοντάς του το φιλί της ζωής και κάνοντάς του καρδιακή τεχνητή αναπνοή.Έπειτα, εσπευσμένα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Helios στο Buch όπου παρέμεiνε αναίσθητος.

Το μικρό αγόρι παρέμεινε κλινικά νεκρό για περίπου 3 ώρες και 18 λεπτά, αλλά τότε συνέβη… ένα θαύμα.

Το ιατρικό team κατάφερε να κάνει την καρδιά του να χτυπήσει ξανά, αφού προηγουμένως το κρύο νερό της λίμνης άλλαξε τη θερμοκρασία του σώματός του, από τους 37 στους 28 βαθμούς C. Αν η θερμοκρασία ήταν λίγο υψηλότερη, οι γιατροί δεν θα μπορούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή διότι τότε θα είχε «νεκρώσει» ο εγκέφαλός του.

Ο καθηγητής παιδιατρικής από το νοσοκομείο Helios του Buch, Lothar Schweigerer, ανέφερε: «Οι γιατροί μου ήταν πολύ κοντά στο να πούνε ότι δεν μπορούσαν να κάνουνε τίποτα περισσότερο, δύο ώρες μετά τη συμπίεση του θώρακος του μικρού Paul. Αυτό, διότι οι πιθανότητες επιβίωσής του είχαν σβήσει.

Πρόσθεσε: «Ξαφνικά, η καρδιά του άρχισε να χτυπάει ξανά. Έγινε ένα φανταστικό θαύμα!»

«Κάνω αυτή τη δουλειά εδώ και 30 χρόνια και ποτέ μου δεν έχω δει κάτι παρόμοιο».

«Το περιστατικό αυτό μας δείχνει ότι το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ… «ανισσόρροπο και ελαστικό» και μας περνάει το μήνυμα ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς. Το αγόρι είναι χαρούμενο και υγιές. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο γεγονός».

Ο μικρός Paul, από την άλλη, μετά από την περιπέτειά του, είπε στους γονείς του: «Είδα την γιαγιά Oma Emmi στον Παράδεισο. Μου είπε να επιστρέψω γρήγορα πίσω».

Πηγή εδώ .

(Το παιδί στη φωτογραφία που συνοδεύει την παραπάνω είδηση δεν είναι ο μικρός Paul, αλλά η φωτογραφία είναι από εδώ)

Θαύμα, λάθος ιατρικό πόρισμα ή μεταθανάτια εμπειρία;

Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment