Καταγραφή του πλανήτη Άρη σε 3D από τον Cameron

News, ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ — By on 3 Μαΐου 2010 11:11

Αφού τελείωσε το έργο του με τον φανταστικό πλανήτη Πανδώρα ο σκηνοθέτης του Avatar αποφάσισε να στρέψει το ενδιαφέρον του προς έναν άλλο πλανήτη.

Ο Τζέιμς Κάμερον όπως όλα δείχνουν κατάφερε να πείσει τη NASA να εξοπλίσει με τρισδιάστατη κάμερα το επόμενο ρομπότ που θα στείλει στον Άρη.


Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο η κάμερα θα τοποθετηθεί στην κορυφή του τροχοφόρου ρομπότ Curiosity, το ελληνικό όνομα του οποίου σημαίνει περιέργεια, και προγραμματίζεται να εκτοξευθεί για τον Κόκκινο πλανήτη το 2011.

Το 2007, το Εργαστήριο Αεριώθησης της NASA αποφάσισε να μην εξοπλίσει το ρομπότ με στερεοσκοπικά μάτια, καθώς η προετοιμασία της αποστολής είχε συναντήσει σημαντικές καθυστερήσεις και υπερβάσεις του προϋπολογισμού.

Φέτος τον Ιανουάριο, όμως, ο Κάμερον συναντήθηκε με τον διοικητή της NASA και τον έπεισε ότι η τρισδιάστατη κάμερα θα βοηθούσε στην δημόσια προβολή της αποστολής.

Ο σκηνοθέτης θα βοηθήσει τώρα στην ανάπτυξη της διπλής κάμερας, την οποία θα κατασκευάσει η καλιφορνέζικη εταιρεία Malin Space Science.

Ο σκηνοθέτης του Τιτανικού και του Avatar, έχει μεγάλη τεχνική εμπειρία στο θέμα, δεδομένου ότι συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη του συστήματος τρισδιάστατης, «εικονικής» βιντεοσκόπησης με το οποίο γυρίστηκε το Avatar.

(Πηγή)

Tags: , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment