Ζητούνται εξορκιστές στις Η.Π.Α.!

News, ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ — By on 18 Νοεμβρίου 2010 12:09

Η Καθολική Εκκλησία των Η.Π.Α. έχει την ανάγκη από περισσότερους εξορκιστές στη χώρα και γι αυτό διοργανώνει σεμινάρια εκμάθησης της λειτουργίας του εξορκισμού!

Ένα πρόσφατο σεμινάριο διήρκησε δύο ημέρες και πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαβ/κο στη Βαλτιμόρη. Είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 50 επίσκοποι και 60 ιερείς από ολόκληρη τη χώρα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να λάβουν τις βασικές γνώσεις του εξορκισμού και να γνωρίσουν σε ποιές περιπτώσεις ένα άτομο έχει καταληφθεί από κάποιο δαιμονικό πνεύμα.

Η Καθολική Εκκλησία των Η.Π.Α. αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα στο θέμα αυτό, καθώς υπάρχουν μόλις ελάχιστοι ιερείς σε ολόκληρη τη χώρα που γνωρίζουν τη μέθοδο του εξορκισμού. Σε αντίθεση με την Ευρώπη και άλλες περιοχές του κόσμου, όπου η πρακτική του εξορκισμού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Ο εξορκισμός έχει βαθιές ρίζες στο Χριστιανισμό. Η Καινή Διαθήκη περιέχει δεκάδες παραδείγματα με τον Ιησού να εξορκίζει τα κακά πνεύματα από τους πιστούς, ενώ η βάπτιση θεωρείται σαν ένα είδος εξορκισμού από το Σατανά δίνοντας μία καθαρή ελευθερία στο βρέφος.

Κατά κύριο λόγο, ο εξορκισμός πραγματοποιείται από έναν ιερέα που παίρνει πρώτα την άδεια από τον επίσκοπό του, συμπεριλαμβανομένου επίσης και τη γνώμη κάποιου ψυχολόγου ή ψυχιάτρου για να εξακριβωθεί αν ο ασθενής αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογικό πρόβλημα.

Τα σημάδια ενός ατόμου που έχει καταληφθεί από κάποιο κακό πνεύμα είναι συνήθως: η βία που ασκεί, η αντίδρασή του σε οτιδήποτε ιερό (εικόνισμα, αγιασμός, κ.τ.λ.), το να μιλάει μία γλώσσα που δεν γνώριζε πριν, η ανεξέλεγκτη δύναμη, κ.ά.

[Πηγή]

Tags: , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment