Η μικρότερη γυναίκα του κόσμου

News, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ — By admin on 19 Νοεμβρίου 2010 11:37

Η Hatice Kocaman, η μικρότερη γυναίκα στον κόσμο, έχει ύψος 71 εκατοστά περίπου και βάρος λιγότερο από 7 κιλά!

Η 21χρονη γυναίκα υποφέρει από μία σπάνια αρρώστια στα οστά της που κάνει το σώμα της να μοιάζει με αυτό ενός… 8χρονου μικρού κοριτσιού.

Η Hatice κατέχει από φέτος μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η μικρότερη γυναίκα στον κόσμο, πίσω από τον μικρότερο άνδρα του κόσμου, τον Khagendra Thapa Magar από το Νεπάλ, που έχει ύψος 65 εκατοστά περίπου.

«Πάντα ήλπιζα ότι μία ημέρα όλος ο κόσμος θα με αναγνώριζε», είπε η Hatice, προσθέτοντας: «Μου ήταν πολύ δύσκολο όταν ήμουν παιδί επειδή όλοι οι συμμαθητές μου με ενοχλούσαν για το ύψος μου».

«Αλλά τώρα είμαι διάσημη για το ύψος μου, πράγμα το οποίο με κάνει να νιώθω ότι είμαι ψηλότερη! Ελπίζω να ταξιδέψω και να να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους , μεταξύ άλλων και τον ψηλότερο άνθρωπο στον κόσμο!»

«Ο Θεός με έκανε αυτό που είμαι και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Ελπίζω μία ημέρα να βρω κάποιον που να με αγαπήσει αληθινά».

Η Hatice σε σχέση με έναν κανονικό άνθρωπο δίπλα της.

Η νεαρή γυναίκα ζει με τους γονείς της, Ibrahim και Hatun, στην νοτιοκεντρική Τουρκία και μόλις πριν λίγα χρόνια οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η Hatice πάσχει από νανισμό.

«Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την εγκυμοσύνη της κόρης μου», δήλωσε η μητέρα της, Hatun. «Όταν γεννήθηκε, ζύγιζε 1.5 κιλά περίπου και ήταν κάτι το φυσιολογικό. Δεν παρατηρήσαμε κανένα πρόβλημα, ώσπου έγινε ενός χρόνου και τότε καταλάβαμε ότι αναπτύσσεται αργά σε σχέση με τα υπόλοιπα μωρά».

Ο κύριος και η κυρία Kocaman, που έχουν ακόμη έναν φυσιλογικό γιο, είχανε πάει την κόρη τους για εξετάσεις αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς πήγαινε λάθος με την κόρη τους.

Η Hatice συνέχισε να αναπτύσσεται, έμαθε να περπατάει και να μιλάει, αλλά δύσκολα μεγάλωσε περισσότερο το σώμα της.

Η 21χρονη Hatice Kocaman που κρατάει στα χέρια την τον τίλο του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες

«Φαινόταν σαν να είχε πάντα το ίδιο μέγεθος. Μέχρι την ηλικία των τεσσάρων, φαινόταν λες και είχε σταματήσει τελείως η ανάπτυξή της! Είχαμε ζητήσει από τους γιατρούς να τη βοηθήσουν, αλλά δε μπορούσαν να εντοπίσουν το πρόβλημα. Ελπίζαμε ότι θα ξεκινούσε σύντομα η ανάπτυξή της, αλλά αυτό ποτέ δεν έγινε. Όταν πια έφτασε την ηλικία των δέκα ετών, συνηδειτοποιήσαμε ότι θα παραμείνει για πάντα σε αυτό το μέγεθος», είπε η κ. Kocaman.

Η Hatice πήγαινε για γενικές εξετάσεις κάθε λίγο καιρό, όπου καταγραφόταν το ύψος, το βάρος και το μέγεθός της.

Τελικά, οι γιατροί διάγνωσαν ότι το πρόβλημά της οφείλεται σε ανώμαλη ανάπτυξη των οστών της, κάτι που οφείλεται σε γονίδια των γονιών της.

Η οικογένεια ζει σε ένα μικρό σπίτι, σε μία φτωχή και απόμακρη περιοχή της χώρας.

Δεν έχουν κάποιο αυτοκίνητο, ούτε την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν για να ζητήσουν βοήθεια για την κόρη τους.

Επίσης, οι γιατροί και οι χειρούργοι στην περιοχή δεν είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένοι ώστε να χειριστούν το πρόβλημα της Hatice.

Η μικρότερη γυναίκα στον κόσμο με τον ψηλότερο άνδρα του κόσμου

Η Hatice πάντα ονειρευόταν να γίνει διάσημη και τα τελευταία χρόνια το έχει καταφέρει αυτό… έμμεσα, καθώς τα νέα για το μέγεθός της άρχισαν να διαδίδονται με γοργούς ρυθμούς.

Η… ορκομωσία της Hatice ως η μικρότερη γυναίκα στον κόσμο έγινε στην Κωσταντινούπολη από έναν ερευνητή του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες, ο οποίος επισκέφθηκε τη γειτονική χώρα για να συναντήσει τη μικροσκοπική γυναίκα.

Η ίδια η Hatice δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ζω με την οικογένειά μου. Όμως, θα ήθελα να ήμουν περισσότερο δυνατή ώστε να μπορώ να κάνω πράγματα για τον εαυτό μου».

[Πηγή]

Tags: , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment